Om Festivalen

Hvad er Esbjerg International Chamber Music Festival? 

EICMF AFHOLDES I ÅR for 22. gang, og det må siges at bevise at denne festival, en af landets fineste klassiske musikfestivaler, er særdeles levedygtig!

I disse år er det som om ting først er sket når det er dokumenteret og man kan se det på nettet. Men det er ikke det den levende musik og koncerterne på Esbjerg International Chamber Music Festival handler om. Her er det mødet mellem et aktivt lyttende publikum og fremragende musikere, der yder deres bedste i nogle af verdens fineste stykker musik, der er i fokus! 

At man så i 230 lande i verden kan se og høre koncerterne fra EICMF, og at nærved 4 mill. mennesker har gjort det, kan arrangørerne kun være stolte af - men vi, der er blandt publikum, kan være lige så stolte! Vi var der jo, da musikken blev spillet! 

Verden er ikke en stabil størrelse. Dette skrives lige efter et folketingsvalg, hvor adskillige partier, der på forskellige måder ønsker at ændre, for ikke at sige destabilisere, vores samfund stillede op. Fælles for dem alle er, at de erklærer deres store kærlighed til den danske kultur, men også at de færreste af dem ønsker dog i nævneværdig grad at støtte denne kultur økonomisk.
Igennem en årrække har vi måttet se til når kulturinstitutioner og læreanstalter årligt fik beskåret deres støtte - lad os håbe at vinden nu vender, så kunsten og kulturen, der manifesterer mennesket i al sin variation, opfindsomhed og evne til indlevelse, atter får frisk luft under vingerne.

Tiden forandrer sig og vi forandrer os med den, den musik vi elsker at høre på en festival som EICMF er ofte flere hundrede år gammel. De toner, der spilles, er de samme som for 100, 200 eller 300 år siden, men alligevel vil vi gerne høre dem igen. For selv om det er de samme toner, bliver de ved med at fortælle os nye historier, de bliver ved med at afdække nye perspektiver på det at være et levende og følende menneske. Der er ingen tvivl om, at man i tidligere tider har oplevet det, man hørte anderledes, end vi gør det, når vi hører musikken i dag. Ganske som vi selv oplever en kvartet af Brahms anderledes, når vi er 25, end når vi er 75. Således kan den samme musik til stadighed skabe ny mening i vores måde at opleve på.

 - Vel mødt til EICMF 2020

 

kunstnerisk leder: Michel Camille

Kontakt

EICMF

Ledelse