Om Festivalen

Hvad er Esbjerg International Chamber Music Festival?

 

EICMF afholdes i år for 20. gang og det må siges at bevise at denne festival, en af landets fineste klassiske musikfestivaler, er særdeles levedygtig!


I disse år er det som om ting først er sket når man det er dokumenteret og man kan se det på nettet. Men det er ikke det den levende musik og koncerterne på Esbjerg International Chamber Music Festival handler om her er det mødet mellem et aktivt lyttende publikum og fremragende musikere der yder deres bedste i nogle af verdens fineste stykker musik.
At man så i 230 lande i verden kan se og høre koncerterne fra EICMF og at nærved 2.6 mill. mennesker har gjort det arrangørerne kun være stolte af - men vi der er blandt publikum kan være endnu stoltere! Vi var der jo da musikken blev spillet!
Årets festival runder et blødt hjørne. Det er 20. år at Michel Camille indbyder til mange dages musik i verdensklasse og traditionen tro udfordres vi af spændende programmer og et overflødighedshorn af smukke toner.
I år vender Lars Ulrik Mortensen, sammen med et par musikalske kolleger, tilbage til sin fødeby for at åbne festivalen og sikre at EICMF i år rækker helt tilbage til 1500-tallet og 17 dage senere afsluttes festivalen helt oppe i 2018 når Peter Bruuns nye stykke for orgel og ensemble indvier Treenighedskirkens nye orgel.
Imellem disse to poler af 500 års musik forkæles vi med musik af Mozart, Brahms og Beethoven som det hører sig til på en klassisk kammermusikfestival og får mulighed for at stifte bekendtskab med mindre kendte komponister som Loeffler, Previn og Roxana Panufnik - årets eneste kvindelige komponist på programmet.
Lars Ulrik Mortensen er ikke det eneste lokale verdensnavn ved årets festival, for ved koncerterne d. 21. og 22. august får festivalen besøg af barytonen Morten Frank Larsen, der er født i Ikast, og nu optræder på scenerne i New York og Wien. Det er 17-18 år siden Morten Frank Larsen sidst deltog i festivalen og det er med glæde og forventning vi afventer hans tilbagekomst.
Vi lover store oplevelser, gribende genhør og et spændende nyt ansigt på scenen: Esbjerg Ensemblets nye violinist Bogdan Bozovic medvirker ved flere af koncerterne.

Michel Camille, Kunstnerisk leder

Contact

EICMF

Ledelse