Om Festivalen

Hvad er Esbjerg International Chamber Music Festival?

 

EICMF afholdes i år for 19. gang og det må siges at bevise at denne festival, en af landets fineste klassiske musikfestivaler, er særdeles levedygtig!
Ikke alene er den levedygtig, den udvikler og udvider sig også, så den i år strækker sig over hele 3 uger med et overflødighedshorn af tilbud, ikke kun i Esbjerg, men også i Ribe og på Fanø er der fine koncerter i løbet af festivalen.
Som sædvanlig spænder festivalen vidt – fra Bach over Mozart og Tango til ny musik; men altid med sikkerhed for at det er musik, det er værd at lægge øre til, når det er Festivalens leder Michel Camille, der har kurateret programmerne!
Festivalen falder i tre klare afsnit: 3 koncerter med Bachs Goldbergvariationer, 2 gange latinamerikansk og spansk musik med gæstesolister og så de afsluttende 8 dage med alt godt fra den klassiske musiks bagkatalog.

Også i år er der et varmt og tæt samarbejde mellem festivalen og Esbjerg Ensemble om en række af koncerterne, men af de sædvanlige gæster må vi i år undvære Benjamin Bowman, der er blevet koncertmester ved Metropolitan og ikke kan få fri i denne periode. Til gengæld har vi for første gang i mange år et tæt samarbejde med et dansk kammerensemble: Den danske klavertrio, med vores egen Katrine Gislinge, koncertmester Lars Bjørnkjær og cellist Toke Møldrup.
Festivalen afholder i alt 13 koncerter og vi siger: "Vel mødt til så mange koncerter du har lyst til!"

 

Michel Camille, Kunstnerisk leder

Kontakt

EICMF

Ledelse