Skip to main content

Alle koncerter

Ditta Rohmann, cello

Young Yoon wwwDitta Rohmann er en meget alsidig musiker, der er kendt for sine exceptionelle evner inden for forskellige musikalske områder. Hun har betaget publikum som solist i prestigefyldte koncertsale, fremvist sine improvisationsevner med verdensmusikensembler og ydet betydelige bidrag til samarbejdsprojekter med dansere, både som kammermusiker og for nylig som skuespiller.

Hendes musikalske rejse begyndte i en alder af 7 år, og hun fortsatte sine studier på det anerkendte New England Conservatory i Boston. Ditta fortsatte sin uddannelse på Franz Liszt Music Academy i Budapest og Basel Music Academy, hvor hun afsluttede sin doktorgrad med fokus på værker bestilt af Mstislav Rostropovich. Hun tillægger sin deltagelse i masterclasses med anerkendte musikere som Boris Pergamenschikow, Jean-Guihen Queyras, András Schiff, György Kurtág og Steven Isserlis stor betydning. Blandt hendes mange indflydelser betragter hun den ungarske pianist og lærer Ferenc Rados som en æret reference og mentor.

I 2012 blev Ditta Rohmanns exceptionelle talenter anerkendt som prisvinder ved den prestigefyldte Leipzig Bach Competition. Hendes musikalske evner rækker ud over hendes rolle som solist, da hun udmærker sig som kammermusiker og samarbejdspartner med dansere, herunder den berømte Wiener Statsballet. Hendes optrædener omfatter en bred vifte af spillesteder, fra traditionelle koncertsale til pulserende verdensmusikensembler og fængslende teaterproduktioner.

Igennem sin karriere har Ditta samarbejdet med anerkendte musikere og orkestre og sat et uudsletteligt præg på den europæiske musikscene. Hun har deltaget i adskillige internationale festivaler, herunder Kronberg, hvor hun fik et treårigt stipendium, samt Lucerne, Santander, Music at Marsac og septemberfestivalen 'Open Chamber Music' under International Musicians Seminar i Prussia Cove, Storbritannien.

Ditta Rohmann har et omfattende repertoire, der spænder fra barok til nutidige kompositioner. Hendes tætte samarbejde med bemærkelsesværdige komponister som Péter Eötvös, Barnabás Dukay og Sofia Gubaidulina afspejler hendes dedikation til at fremme og opføre forskellige musikalske værker. Hendes enestående talent er blevet fremvist gennem forskellige radio-, tv- og cd-indspilninger udgivet af anerkendte selskaber som BMC, Hungaroton og schweiziske DRS.
Hendes indspilning af cello- og klaverværker af Bartók, Debussy, De Falla og Ravel med hendes far Imre Rohmann blev hædret med en af de højt ansete Gramofon-priser for de bedste ungarske klassiske indspilninger i 2017. Hendes fortolkning af J.S. Bachs cellosuiter (BWV 1017-1012) på Hungaroton blev rost af kritikerne, og det autoritative magasin Gramophone beskrev den som "definitiv."

Ud over sine bemærkelsesværdige præstationer engagerer Ditta sig aktivt i undervisningsaktiviteter. Hun driver sin egen sommerskole og formidler sin viden og ekspertise gennem masterclasses. Hendes engagement i uddannelse demonstreres yderligere af hendes fremtrædende rolle som leder af cello-afdelingen på Franz Liszt Academy of Music, samt hendes position på fakultetet for Lucerne Music University. Disse roller styrker hendes position som en fremtrædende figur inden for den klassiske musik.
Ditta Rohmann har virkelig etableret sig som en autentisk og mangefacetteret musikalsk kunstner. Hendes urokkelige dedikation til både optræden og pædagogik har høstet enorm respekt og beundring i det klassiske musikmiljø og cementeret hendes position som en førende figur inden for kunsten.

Haraldsgade 60
6700 Esbjerg,
Danmark

Ledelse

TO TOP

© 2016 – ESBJERG INTERNATIONAL CHAMBER MUSIC FESTIVAL