Skip to main content

Alle koncerter

Héléne Clement, bratsch

HeleneHélène Clément er født i Frankrig i 1988, og da hun flyttede til London i 2013, lærte hun at kombinere sin stolte kærlighed til fransk vin med de engelske ostedelikatesser. Hendes voldsomme entusiasme og tørst efter kammermusik og bratschrepertoire får hende til konstant at udvide sin musikalske horisont ved at optræde med en bred vifte af forskellige samarbejder og spille i de mest prestigefyldte koncertsale i Europa og rundt om i verden.

Som følge af sin passion som kammermusiker har hun optrådt i Queen Elizabeth Hall og Wigmore Hall i London, Carnegie Hall i New York, Kimmel Center i Philadelphia, Concertgebouw i Amsterdam, Konzerthaus i Berlin, Elbphilharmonie i Hamborg, Cité de la Musique i Paris. Hendes kammermusikpartnere har været Mitsuko Uchida, Elisabeth Leonskaja, Nicolas Altstaedt, Benjamin Grosvenor, Alexander Melnikov og Peter Wispelwey samt Brentano String Quartet og Nash Ensemble.

Siden september 2013 har hun været bratschist i Doric String Quartet, hvor hun tilfredsstiller sin appetit på dybe udforskninger af repertoiret, fra Haydns strygekvartetter til nybestilte værker. Blandt de seneste højdepunkter er koncerter i Amsterdam Muziekgebouw, Wien Musikverein, Frankfurt Alte Oper, Hamburg Laeiszhalle og De Singel samt regelmæssige optrædener i Wigmore Hall. Desuden har de turneret i Japan, Israel, Australien, Amerika, Asien og New Zealand.
Kvartetten har udgivet en lang række indspilninger og arbejder udelukkende med Chandos Records. Deres seneste udgivelser omfatter værker af Haydn, Britten, Mozart og Mendelssohn.

Mrs. Clément er en hyppig gæst på den prestigefyldte Marlboro Music Festival i USA og Prussia Cove i England.

Hun er solobratschist i det innovative Aurora Orchestra med base i London, hvor hun deltager i spændende projekter som at spille symfonier efter hukommelsen og kammermusikprojekter i de mest prestigefyldte koncertsale.

Hun underviser i bratsch og kammermusik på Royal Academy of Music i London.
Mentoring og coaching af unge talenter fylder mere og mere i hendes liv, og hun er sammen med sin strygekvartet kunstnerisk leder af Mendelssohn on Mull Festival, en stilling, hvor hun spiller en central rolle i at give unge professionelle inden for kammermusik en uges intensiv mentoring, coaching og udvikling.

Ms Clement spiller i øjeblikket på en italiensk bratsch fra 1843, der tidligere har været ejet af Benjamin Britten og Frank Bridge. Bratschen er generøst udlånt til hende af Britten Pears Arts.

Haraldsgade 60
6700 Esbjerg,
Danmark

Ledelse

TO TOP

© 2016 – ESBJERG INTERNATIONAL CHAMBER MUSIC FESTIVAL