Spring til hovedindhold
Beethoven med mere

Beethoven med mere

Sønderho Kirke, Fanø. Torsdag den 8. august 2024 kl. 19.30

ENKELTBILLETTER All-inclusive festivalbillet KR. 700,-

Ludwig van Beethoven: Strygetrio i G-dur, op. 9, nr. 1

Holst Sextet: Sekstet i e-mol for obo, klarinet, fagot, violin, bratsch og cello

Beethoven med mere

Klassisk Sommer Festival præsenterer stolt  et udsøgt program med Ludwig van Beethovens "Strygetrio i G-dur, op. 9, nr. 1" og Gustav Holsts "Sextet i e-mol for obo, klarinet, fagot, violin, bratsch og cello".

Koncerten åbner med Beethovens "Strygetrio i G-dur, op. 9, nr. 1", et mesterværk fra hans tidlige periode, som viser hans spirende kompositoriske geni. Værket, som består af fire satser, er kendetegnet ved sin elegance, tekniske brillians og dybe følelsesmæssige dybde. Første sats, "Adagio - Allegro con brio", begynder med en langsom introduktion, der hurtigt går over i en livlig og temperamentsfuld Allegro, der viser Beethovens karakteristiske dynamiske kontraster og rytmiske vitalitet. Anden sats, "Adagio ma non tanto e cantabile", byder på en lyrisk og udtryksfuld melodi, som giver musikerne mulighed for at udforske trioens rige harmoniske teksturer. Tredje sats, "Scherzo: Allegro", giver en legende og energisk kontrast med Beethovens innovative brug af synkoper og rytmisk fremdrift. Den sidste sats, "Presto", er en virtuos tour de force, der bringer trioen til en spændende og sprudlende afslutning.

Efter Beethovens trio vil koncerten præsentere Gustav Holsts "Sextet in E minor". Dette sjældent opførte værk fremhæver Holsts unikke stemme og hans evne til at blande indflydelsen fra komponister fra det 19. århundrede som Mendelssohn, Schumann og Brahms med sin egen karakteristiske stil. Sekstetten, der er skrevet for obo, klarinet, fagot, violin, bratsch og cello, begynder med en "Moderato"-sats, der slår en kontemplativ og lyrisk tone an. Anden sats, "Scherzo: Allegro Vivace", har hurtige tempi og et indviklet samspil mellem instrumenterne, som viser Holsts mesterskab i orkestrering. Tredje sats, "Adagio - Andante maestoso", udfolder sig med en majestætisk og højtidelig karakter, der fører til den sidste sats, "Allegretto (med variationer)", som indeholder fantasifulde pizzicato-strygerpassager og kulminerer i en livlig og glad finale.

Koncertens stjernespækkede lineup af musikere omfatter David Daniel Dinu på obo, der er kendt for sin upåklagelige teknik og sit udtryksfulde spil. Ron Chen-Zionen klarinettist med en rig, varm tone og et alsidigt repertoire, vil bidrage med sin enestående kunstneriske kunnen til forestillingen. Fagottist Antti Salovaara, der er kendt for sin dybe musikalitet og tekniske dygtighed, vil tilføje dybde og farve til ensemblet. Sammen med dem er Joel Bardolet på violin, Pau Codina på cello, og Michel Camille på bratsch. Bardolet, en violinist med en bemærkelsesværdig evne til at formidle følelser gennem sit instrument, vil uden tvivl fange publikum. Codina, en dygtig cellist med en dyb, klangfuld lyd, vil give gruppen et solidt fundament, mens Camilles bratschspil, der er kendetegnet ved sin rige klangfarve og udtryksfulde nuancer, vil tilføje et ekstra lag af varme og kompleksitet.

Ludwig van Beethoven: Strygetrio i G-dur, op. 9, nr. 1
I Adagio - Allegro con brio
II Adagio ma non tanto e cantabile
III Scherzo: Allegro
IV Presto

Holst Sextet: Sekstet i e-mol for obo, klarinet, fagot, violin, bratsch og cello
I Moderato
II Scherzo: Allegro Vivace
III Adagio - Andante maestoso
IV Allegretto (med variationer)

David Daniel Dinu - obo, Ron Chen-Zion, Antti Salovaara - fagot, Joel Bardolet - klaver, Pau Codina - cello, Michel Camille - bratsch
da_DKDansk