Skip to main content

Alle koncerter

Alasdair Beatson, klaver

Alasdair photoDen skotske pianist Alasdair Beatson arbejder flittigt som solist og kammermusiker, dygtig på moderne og historiske instrumenter og kendt som både udøver og pædagog. Bemærkelsesværdige optrædener i 2022/23 omfatter regelmæssige optrædener i Wigmore Hall, i koncert med Steven Isserlis, Viktoria Mullova, Doric og Maxwell strygekvartetterne, som medlem af Nash Ensemble, og på festivaler som Cheltenham, Ernen, Festivalta, Lewes, O/Modernt, Resonances, Spitalfields og Yellowbarn.

Alasdair Beatson er en anerkendt solist og kammermusiker.

Alasdair er anerkendt som en oprigtig musiker og frygtløs programmør. Ud over en særlig forkærlighed for det klassiske repertoire og musik af Schumann og Fauré, udforsker han ofte det mere eksotiske: Catoire, Pierné, Thuille; Debussys Jeux (i komponistens arrangement for soloklaver); Ligeti Horn Trio, Harrison Birtwistles Harrison's Clocks; og Thomas Adès Piano Quintet. Hans koncertrepertoire omfatter værker af Bach, Bartok, Fauré, Hans Abrahamsen, Hindemith, Mozart, Sally Beamish, Stravinsky og Messiaen. I de senere år har han optrådt med Britten Sinfonia, Moscow Virtuosi, Scottish Chamber Orchestra, Scottish Ensemble, Royal Northern Sinfonia, Royal Scottish National Orchestra, Sønderjyllands Symfoniorkester og Vaasa City Orchestra.

Nylige indspilninger omfatter Schubert-værker for violin og fortepiano med Viktoria Mullova på Signum, og en soloklaverrecital Aus Wien på Pentatone. De slutter sig til en anerkendt diskografi med adskillige solo- og kammerindspilninger, på moderne og historiske klaverer, på BIS, Claves, Champs Hill, Evil Penguin, Onyx, Pentatone og SOMM.

Alasdair var elev af John Blakely på Royal College of Music i London og Menahem Pressler på Indiana University. Han underviser i soloklaver på Royal Birmingham Conservatoire og er regelmæssigt mentor for det London-baserede Chamber Studio. Fra 2012 til 2018 var Alasdair grundlægger og kunstnerisk leder af Musique à Marsac, og siden 2018 har han været kunstnerisk leder af kammermusikfestivalen på Musikdorf Ernen i Schweiz.

Haraldsgade 60
6700 Esbjerg,
Danmark

Ledelse

TO TOP

© 2016 – ESBJERG INTERNATIONAL CHAMBER MUSIC FESTIVAL