Skip to main content

Alle koncerter

Bogdan Bozovic, violin

Bogdan low resBogdan Božović har en alsidig international karriere som kammermusiker, solist og leder af et kammerorkester. Som violinist i den verdenskendte Vienna Piano Trio fra 2012 til 2015 turnerede han i Europa, Amerika og Asien og optrådte på nogle af de mest prestigefyldte kammermusikscener, herunder Wigmore Hall i London, Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus Wien, Cité de la Musique i Paris og The Frick Collection i New York. Han har lavet to anmelderroste indspilninger med ensemblet på pladeselskabet MD&G med værker af Beethoven og Saint-Saëns.

Hans kammermusikfestivaloptrædener omfatter IMS Prussia Cove Open Chamber Music i Cornwall, England (medlem af tour-ensemblet i 2011), Chamber Music Connects the World i Kronberg, samt Prades, Båstad, Gstaad, Whittington, Nürnberg, Caramoor og Ottawa festivaler og serier. Blandt hans kammermusikpartnere er Steven Isserlis, Christian Tetzlaff, Elisabeth Leonskaja, Lukas Hagen og Veronika Hagen. Hans liveoptagelser er blevet udsendt flere gange internationalt, bl.a. af BBC Radio 3, Radio France, WDR 3, NPO Radio 4, WQXR-FM New York og Radio Beograd.

Bogdans seneste solooptrædener omfatter Schumanns violinkoncert med Basels symfoniorkester. Han har været gæsteleder for Wiener Kammerorkester, Ensemble DIAGONAL Basel (i deres Lucerne-festivalforestilling), Ensemble Phoenix i Basel og andre. Han er en af grundlæggerne af Leondari Ensemble, som er fast ensemble på den årlige Saronic Chamber Music Festival i Grækenland.

Han er født i Beograd, Serbien, og studerede hos Vesna Stanković på musikfakultetet i Beograd, Klara Flieder på universitetet Mozarteum Salzburg og fik sin mastergrad med udmærkelse i Rainer Schmidts klasse på Basel Academy of Music. Andre vigtige musikalske påvirkninger kom fra undervisning med Ferenc Rados, Pamela Frank, Chiara Banchini (barokviolin) og samarbejde med nutidige komponister som Heinz Holliger og Georg Friedrich Haas.

Bogdan spiller på en "ex-Arma Senkrah" Stradivarius-violin fra 1685, som er et generøst lån fra Ruggieri Foundation.

Haraldsgade 60
6700 Esbjerg,
Danmark

Ledelse

TO TOP

© 2016 – ESBJERG INTERNATIONAL CHAMBER MUSIC FESTIVAL