Spring til hovedindhold

Årets kunstnere

Valdemar Wenzel Most, klaver

Valdemar Wenzel Mest

Valdemar Wenzel Most - spirende dansk klaverstjerne

I en alder af bare 19 år er Valdemar Wenzel Most hastigt på vej mod stjernerne på den internationale klaverscene. Med en imponerende liste af priser og udmærkelser i bagagen blev han udnævnt til P2 Årets talent 2025 den 6. april.

I september 2025 vil Valdemar optræde som solist med Danmarks Underholdningsorkester som en del af deres prestigefyldte Haydn Festival. Ved denne lejlighed vil han også give verdenspremiere på et helt nyt stykke, der er komponeret specielt til modtageren af P2 Talentprisen.

Valdemar blev født ind i en musikalsk familie og begyndte sin rejse med både klaver og cello, og han sang også som drengesopran i Det Kongelige Kapels Kor i København. Han optrådte som en af de tre drenge i Mozarts TryllefløjtenDen Kongelige Danske Operaog studerede klaver med Bella Zapolski før han fortsatte sin træning med Kirill Gerstein på Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin, hvor han i øjeblikket er en del af Gersteins klasse.

I marts 2024 udførte Valdemar Mozarts klaverkoncert nr. 21 med Odense Symfoniorkester udført af Simon Gaudenz. På den Aarhus Internationale Klaverkonkurrence 2023blev han tildelt 2. pris og Carl Nielsen-prisenog opfører første sats af Rachmaninovs tredje klaverkoncert med Aarhus Symfoniorkester og dirigent Pierre Bleuse.

Han har også optrådt Rachmaninovs anden klaverkoncert (første sats) med Göteborg Symfoniorkester (dirigent) Delyana Lazarova), den Syddansk Filharmoni (Alessandro Bonato), og København Phil (Christian Øland).

Valdemar modtog TalentprisenSommerfestival i Københavnhvor han gav en direkte tv-transmitteret koncert på DR. Programmet indeholdt soloværker og Mendelssohns klavertrio i d-moludført med Jonathan Swensen og Selma Teilmann.

Han modtog Stort legat fra Jacob Gade Fonden i 2023 og var deltager på IMS Prussia Covehvor han fik mulighed for at arbejde med Kirill Gerstein-En oplevelse, der har haft stor indflydelse på hans kunstneriske udvikling.

Valdemar vandt 1. pris ved Steinway Festival 2022 og blev udvalgt som Danmarks repræsentant ved International Steinway-festival i Hamborgog optræder på Laeiszhalle i september 2023.

Nordisk Klaverkonkurrence 2022modtog han 2. præmie og særlige priser for Bedste nordiske pianist, Bedste romantiske fortolkningog Bedste klassiske fortolkning. Han modtog også Talentpris og guldmedalje ved Den Berlingske Klassiske Musikkonkurrence 2019, 2. pris ved den nordiske junior klaverkonkurrenceog Grand Prix ved den internationale musikfestival Concertino Malmö.

En modtager af en treårigt talentlegat fra Jacob Gade Fonden I 2018 er Valdemar nu et aktivt medlem af Jacob Gade Talentprogramhvor han regelmæssigt optræder med recitals og kammermusik sammen med både unge musikere og erfarne professionelle.

Valdemar vandt Guldmedalje ved Den Unge Kammermusikkonkurrence i Danmark 2022 med Zapolski klaverkvintetsom også optrådte på Det Kongelige Teater for at fejre balletskolens 250-års jubilæum.

Som kammermusiker har han samarbejdet med anerkendte kunstnere, herunder Torleif Thedéen, Andreas Brantelid, Ludvig Gudim, Jonathan Swensenog Hrachya Avanesyan.

Jonas Egholm, guitar

Jonas Egholm, guitar

Jonas Egholm (f. 1998) er en af Danmarks mest bemærkelsesværdige unge klassiske guitarister. Han er vokset op i Børkop nær Vejle og har etablerede sig hurtigt på den internationale scene og vandt flere priser, herunder 1. prisen ved den prestigefyldte internationale guitarfestival José Tomás Villa de Petrer i Spanien.

I 2023 blev Jonas udnævnt til Årets P2-talent af Danmarks Radio (DR P2), en skelnen, der ikke anerkender påHan er kendt for sin enestående tekniske beherskelse og musikalitet, men også for sin passion for ny musik og kunstnerisk innovation. I løbet af 2023 har han optrådt vidt og bredt med Flere af hans koncerter sendes live på DR P2. Han skal også uropføre et nyt værk, som Sandra Boss har komponeret til ham, og som er blevet til i samarbejde medDansk Komponistforening og Esbjerg Ensemble.

Jonas afslutter i øjeblikket sine studier i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København under Jesper Sivebæk og får sin officielle debut i september 2023. Hans første soloalbum med musik af bl.a. Sergio Assad og Joaquín Rodrigo udkom i 2022 og blev udvalgt som Ugens album af DR P2.

Jonas er kendt for sin kunstneriske nysgerrighed, disciplin og engagement i både traditionelt og nutidigt repertoire, og han er aktivt involveret i projekter, der bringer nykomponeret musik ud til et yngre publikum, herunder hans indspilninger for Educate-Set dansk initiativ til fremme af ny musik for børn og unge.

Med sin dynamiske tilstedeværelse og dybe musikalske indsigt er Jonas Egholm klar til at blive en ledende figur på den internationale guitarscene.

Ars Nova, København

Ars Nova, København

ARS NOVA Copenhagen er et danskbaseret, internationalt vokalensemble på 12 medlemmer med speciale i renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, som fremføres med præcision og verve og med en lyd, der vækker opsigt over hele verden.

Ensemblet har for længst etableret sig som et af verdens fineste vokalensembler og har turneret i mere end 40 lande på fem kontinenter. Med koncerter i København og resten af Danmark og flere årlige turnéer over hele verden er gruppen i dag mere efterspurgt end nogensinde.

en nogensinde. Kommende turnéer omfatter Skotland, Belgien, Sverige, Tyskland og Spanien.

Ars Nova har gennem årene haft et tæt samarbejde med en lang række både internationale og danske komponister, bl.a. Pelle Gudmundsens-Holmgreen, Per Nørgård og Avo Pärt. Senest har ensemblet uropført værker af Bent Sørensen, Signe Lykke, Caroline Shaw og Galina Grigorjeva.

Ars Nova har indspillet en række prisbelønnede album, bl.a. en Grammy for The Little Match Girl Passion med musik af David Lang (med Theatre of Voices på Harmonia Mundi). Ensemblets seneste udgivelser er "...and..." (Naxos) med værker af Arvo Pärt, Julia Wolfe og Caroline Shaw samt italienske middelaldersange fra Laudario di Cortonasom blev nomineret som årets udgivelse ved P2 Prisen 2022, og Crossing Borders (Dacapo) med musik af Carl Nielsen, Niels W. Gade, Vagn Holmboe, Wilhelm Stenhammer og Line Tjørnhøj. Begge udgivelser har fået topanmeldelser i pressen. I marts 2025 udgav gruppen en indspilning af Caroline Shaws Sådan folder du vinden(Cantaloupe) bestilt af Ars Nova i 2020.

Andre udgivelser omfatter Creator Spiritus med musik af Arvo Pärt og The Christmas Story (Harmonia Mundi), Gallos Y Huesos | Notker med musik af den argentinske komponist Pablo Ortiz (Orchid Classics) og The Golden Age of Danish Partsongs (Dacapo) med musik af fremtrædende danske vokalkomponister fra de sidste 200 år. 

Ars Nova blev grundlagt i 1979 og blev indtil 1995 ledet af den danske dirigent og komponist Bo Holten, hvis banebrydende ideer om et repertoire, der omfattede både tidlig og ny musik, var med til at etablere ensemblets position både i Danmark og internationalt.

Tamás Vetö, som efterfulgte Holten i 1995, dirigerede bl.a. en lang række meget roste koncertopførelser og indspilninger af dansk samtidsmusik.

Fra begyndelsen af dette århundrede og frem til 2023 blev ensemblet ledet af Paul Hillier, som med sin klare kunstneriske vision førte Ars Nova Copenhagen op på det høje niveau, der kendetegner gruppens arbejde i dag. I 2023 blev Paul Hillier udnævnt til æresdirigent for Ars Nova Copenhagen.

I 2024 overtog svensk/franske Sofi Jeannin posten som ensemblets nye chefdirigent. Ud over at være chefdirigent for BBC Singers og Maitrise de Radio France optræder Jeannin regelmæssigt som gæstedirigent for en lang række førende europæiske kor og vokalensembler. Ars Nova har således endnu en gang formået at tiltrække en international dirigent fra øverste hylde.

Ars Nova er en del af Tenso - det europæiske netværk for professionelle kammerkor.

 

Philip Skye Graham, cello

Philip Skye Graham Den tysk-britiske cellist Philip Skye Graham er en efterspurgt kammermusiker og fortolker af nutidig musik. Hans alsidige karriere omfatter arbejde med forskellige ensembler og musikalske stilarter, soloprojekter, undervisningsaktiviteter og samarbejde med nutidige komponister. Tidlige konkurrencesucceser, adskillige internationale stipendier og studier med anerkendte professorer som Clemens Hagen (Mozarteum University Salzburg), Alexander Hülshoff (Folkwang University of the Arts) og Nicolas Altstaedt (Hanns Eisler School of Music Berlin) førte sammen med yderligere musikalsk vejledning fra fremtrædende personer som Günter Pichler (Alban Berg Quartet), Lucas Fels (Arditti Quartet), Heinrich Schiff og Steven Isserlis hurtigt til en intens koncertplan. I 2015 blev han medlem af den Berlin-baserede Notos Piano Quartet. Fra 2015 til 2024 optrådte Graham med Notos Quartet på nogle af verdens mest prestigefyldte scener i Europa, Japan, Kina, Australien og Nordamerika. Kvartettens resultater omfatter tre anmelderroste album udgivet af Sony Classical, adskillige liveoptagelser, radio- og tv-indslag og seks førstepriser ved internationale konkurrencer. Deres fremragende præstationer blev yderligere anerkendt med Würth-prisen fra Jeunesses Musicales Germany. Siden han forlod kvartetten i 2024 for at udforske nye kunstneriske retninger, har Graham forfulgt mange forskellige projekter, der spænder vidt, herunder optrædener ved Kammermusikfest Lockenhaus, indspilninger af soloværker af H.W. Henze og B.A. Zimmermann, samarbejde med kunstnere som Christian Tetzlaff og Heinz Holliger samt gæsteoptrædener med Esbjerg Ensemble og som solocellist med Bayerns Radiosymfoniorkester og München Filharmonikerne. Et centralt element i Grahams karriere er samarbejdet med nutidige komponister. I årenes løb er der blevet skrevet mange værker til ham og Notos Quartet, bl.a. af fremtrædende komponister som Beat Furrer, Birke Bertelsmeier, David P. Graham, Jesús Torres, Bernhard Gander, Bryce Dessner, Hakan Ulus og Elena Mendoza. Ud over sin performancekarriere er Philip Graham dybt engageret i at støtte unge kunstnere. I 2019 var han med til at grundlægge det nu årlige Notos Chamber Music Academy i samarbejde med Jeunesses Musicales Germany. Han har også afholdt workshops med sin far, den britiske komponist David P. Graham, om undervisning i moderne kompositionsteknikker og fortolkning af nye værker for børn og unge. Siden vintersemesteret 2024/25 har Graham været adjungeret medlem af fakultetet ved Hanns Eisler School of Music i Berlin. Takket være den generøse støtte fra Merito String Instruments Trust optræder Philip Graham på en Giovanni Battista Grancino-cello fra 1700. Som Pirastro Artist bruger han udelukkende strenge, der er fremstillet af den anerkendte strengeproducent Pirastro GmbH.

Antti Salovaara, fagot

Antti SalovaaraAntti Salovaara, fagot
Antti Salovaara er en fremtrædende finsk fagottist, hvis rejse med fagotten begyndte på det ansete Sibelius-akademi i Helsinki. Han studerede under Jaakko Luoma, en bemærkelsesværdig skikkelse inden for fagotpædagogik. Salovaara søgte at udvide sin horisont og fortsatte sin uddannelse på Conservatoire de Paris med Laurent Lefèvre og senere på Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover med Bence Bogányi. Han dimitterede fra Hannover i 2018 og fuldendte dermed en solid og alsidig uddannelsesmæssig baggrund, som har formet hans musikalske karriere markant. Salovaaras professionelle karriere er præget af hans medlemskab af Esbjerg Ensemble, hvor han har været en nøglespiller siden 2017. Ensemblet er kendt for sine dynamiske optrædener og innovative programmer, som giver Salovaara mulighed for at vise sine evner i forskellige sammenhænge og genrer. Ud over sin rolle i Esbjerg Ensemble er Salovaara medlem af Tölöläb, en elektroakustisk eksperimentel træblæsergruppe med base i Helsinki. Gruppen er kendt for at skubbe til grænserne for traditionel træblæsermusik og for at blande elektroniske elementer med klassisk musik for at skabe unikke lydoplevelser. Hans arbejde med Tölöläb understreger hans alsidighed og vilje til at udforske nye musikalske territorier. Salovaara er dybt engageret i kammermusik og samarbejder regelmæssigt med komponister om at udvide fagottens solo- og kammerrepertoire. Hans bidrag til kammermusikken er præget af en passion for improvisation og en stor interesse for samtidsmusik. Det har fået ham til at arbejde på flere innovative projekter, der bringer nye kompositioner og friske fortolkninger til scenen. Som solist har Salovaara optrådt med forskellige orkestre, hvor han har demonstreret sin tekniske dygtighed og sine udtryksfulde evner. Hans solopræstationer er kendt for deres lyriske skønhed og dybden i hans musikalske fortolkninger, der engagerer både publikum og kritikere. Uden for sit professionelle liv er Antti Salovaara en ivrig løber og sportsentusiast. Han nyder at diskutere sport og holder sig aktiv gennem sine sportslige aktiviteter, som giver et afbalanceret modspil til hans musikalske bestræbelser. Antti Salovaaras karriere som fagottist er kendetegnet ved hans omfattende uddannelse, professionelle resultater og innovative bidrag til både traditionel og moderne musik. Hans arbejde med Esbjerg Ensemble og Tölöläb viser hans alsidighed og engagement i at skubbe grænserne for den klassiske musik. Salovaara fortsætter med at optræde og samarbejde og er fortsat en vigtig figur i fagotmusikkens verden, dedikeret til at udvide instrumentets repertoire og inspirere nye generationer af musikere.  

Michel Camille, bratsch

Michel Camille, bratschMichel Camille

Michel Camille, der er født i London af finske og britiske forældre, begyndte sin musikalske rejse som 11-årig med et fuldt stipendium til Wells Cathedral School, en af Storbritanniens førende specialiserede musikskoler. Her fik han tidligt erfaring som både solist og kammermusiker og optrådte i hele Europa, Nordamerika og Asien. I denne formative periode fik han mulighed for at arbejde med legendariske kunstnere som Yehudi Menuhin, Yfrah Neamen, Norman del Mar og Igor Ozim.

Siden 1995 har Michel Camille været bratschist i Esbjerg Ensemble, Danmarks førende kammermusikgruppe, der er kendt for sine dynamiske fortolkninger af både klassisk og moderne repertoire. Han var ensemblets kunstneriske leder fra 1997 til 2001. I 1999 grundlagde han Esbjerg Internationale Kammermusikfestival, der samlede komponister og kunstnere i verdensklasse og etablerede den som en levende del af det danske kulturlandskab.

Camille studerede med professor David Takeno på Guildhall School of Music and Drama i London, hvor han fik den prestigefyldte "Premier Prix". Han blev også tildelt "Concerto Prize" på Banff Centre for the Arts i Canada. Tidligt i sin karriere var han solobratschist i ensembler som Academy of St. Martin in the Fields og BBC Symphony Orchestra.

Michel Camille er en passioneret kammermusiker, der har turneret meget med Esbjerg Ensemble og gæsteoptrådt med mange internationale grupper. Hans arbejde som kurator og kunstnerisk leder er kendt for at skubbe til grænserne og blande klassisk repertoire med moderne værker, tværfaglige samarbejder og innovativ programmering, der vækker genklang hos nutidens publikum.

Michel Camilles optrædener er blevet sendt bredt i dansk og international radio, herunder DR P2, og han har indspillet adskillige kammerværker på cd med Esbjerg Ensemble og andre samarbejdspartnere. Hans diskografi spænder over musik fra Schubert og Brahms til nulevende komponister og afspejler hans dybe engagement i både tradition og innovation. Disse indspilninger roses for deres klarhed, varme og kommunikative energi og når fortsat ud til et publikum langt uden for koncertsalen.

Ud over koncertsalen deler Camille sine musikalske projekter og optrædener gennem sin voksende tilstedeværelse på YouTube, hvor han kommer i kontakt med et bredere publikum og giver indsigt i sin kunstneriske rejse. Hans YouTube-kanal, Michel Camille - YouTube, har fået over 9.000 abonnenter og indeholder en mangfoldig samling af kammermusikopførelser. Især hans samarbejde om Schuberts "Forellekvintet" har tiltrukket sig betydelig opmærksomhed, hvilket afspejler hans evne til at engagere publikum gennem digitale platforme.

Han er også dedikeret til at vejlede unge musikere gennem masterclasses og uddannelsesmæssige tiltag, der inspirerer den næste generation af kammermusikere.

Tim Crawford, violin

Tim CrawfordTim Crawford, violin
Tim Crawford er en dygtig britisk violinist, der er kendt for sin ekspertise som både solist og kammermusiker. Tim Crawford studerer i øjeblikket på Basel Musik Akademie under Rainer Schmidt og har opbygget en fornem karriere med koncerter i hele Storbritannien og Europa. Hans dybe forbindelse til musikken begyndte tidligt, da han blev født af to violinistforældre, og han begyndte sin formelle uddannelse på Royal Academy of Music i en alder af fire år. I løbet af sin tid der vandt han adskillige priser og udmærkelser, hvilket cementerede hans ry som et vidunderligt talent. Tim Crawford fortsatte sine studier på Guildhall School of Music i London, hvor han afsluttede sin bachelorgrad under Alexander Janiczek. Han blev tildelt et Concert Recital Diploma, Ivan Sutton Chamber Prize og Lord Mayor's Prize for den højeste karakter i hele musikafdelingen. Hans enestående præstationer førte til en invitation til at vende tilbage som Chamber Fellow. Tim Crawfords kammermusikkarriere er præget af betydelige samarbejder og resultater. Han er en af grundlæggerne af Teyber Trio sammen med bratschisten Timothy Ridout og cellisten Tim Posner, et partnerskab, der har blomstret, siden de var 15 år. Fra 2017 til 2020 spillede han med Barbican Quartet, hvor de vandt førsteprisen og Classical Era-prisen ved Joseph Joachim International Chamber Music Competition. For nylig var han med til at grundlægge Valo Quartet med Maria Włoszczowska, Lilli Maijala og Amy Norrington og fortsatte sin rejse inden for kammermusik med mangeårige spillepartnere. Hans samarbejde med Esbjerg Ensemble er et andet højdepunkt i hans karriere, hvor han jævnligt optræder og udvider sin omfattende erfaring med ensemblespil. Tim Crawford har også været en hyppig deltager i IMS Prussia Cove Masterclasses, hvor han har studeret med Andras Keller og Steven Isserlis. I 2019 blev han inviteret med på IMS Open Chamber Music Tour i Storbritannien, hvor han fremviste sine talenter på prestigefyldte spillesteder, herunder Wigmore Hall i London. Tim Crawfords alsidighed strækker sig til hans lederroller; han leder Collegium, en strygergruppe grundlagt af Lawrence Power, og optræder regelmæssigt med Arcangelo, et førende ensemble under ledelse af Jonathan Cohen. Hans optrædener med disse grupper er kendt for deres historiske og moderne instrumentkvalitet. I løbet af sin karriere er Tim Crawford blevet inviteret til mange af Europas fineste kammermusikfestivaler. Han har optrådt sammen med anerkendte kunstnere som Steven Isserlis, Lawrence Power, Alexi Kenney, Philippe Graffin, Amy Norrington, Alasdair Beatson, Bengt Forsberg, Timothy Ridout og Paolo Giacometti. Han er fast inventar på festivaler som Musikdorf Ernen, IMS Prussia Cove, Lewes Chamber Festival og Wye Valley Chamber Festival. I år ser han frem til at debutere på West Wycombe Chamber Festival og Festival Resonances. Tim Crawfords diskografi omfatter indspilninger med Celan Quartet, som han var en del af fra 2011 til 2014. Kvartetten, som blev dannet med støtte fra MusicWorks Chamber Courses og bratschisten James Boyd, udgav en indspilning af Bergs kvartet op.3, som blev rost til skyerne af anmelderne. Selv om Celan Quartet ikke længere er aktiv, fortsætter Tim Crawford med at samarbejde med kvartettens medlemmer og fastholder de musikalske bånd, de skabte. Hans engagement i musikuddannelse og outreach er tydeligt i hans regelmæssige deltagelse i masterclasses og workshops. Tim Crawford er dedikeret til at pleje den næste generation af musikere og understreger vigtigheden af både tekniske færdigheder og ekspressiv optræden. Tim Crawford spiller på en Ferdinand Gagliano-violin fra 1770, et instrument, der supplerer hans rige, udtryksfulde lyd. Hans løbende studier, optrædener og indspilninger fortsætter med at berige den klassiske musikverden og gør ham til en af de mest efterspurgte violinister i sin generation. Uanset om det er på scenen, i et klasseværelse eller i et indspilningsstudie, bringer Tim Crawford en dyb passion og dedikation til sit håndværk, hvilket sikrer hans varige indflydelse på den klassiske musiks verden.

Dmitry Smirnov, violin

Dmitry Smirnov Dmitry Smirnov betragtes i vid udstrækning som en af de enestående personligheder i den unge generation af violinister. ARD-prisvinderen optræder som solist med førende orkestre som Bavarian Radio Symphony Orchestra eller Festival Strings Lucerne og i koncertsale fra Carnegie Hall i New York til Nikkei Hall i Tokyo. Som en "enfant terrible" inspirerer han publikum med sin dristige kunstneriske vision og enestående virtuositet, herunder i historisk informerede fortolkninger af traditionelt repertoire. Som en efterspurgt kammermusiker optræder Dmitry Smirnov regelmæssigt med partnere som Sol Gabetta og Ilya Gringolts og fungerer også som koncertmester og solist i Giovanni Antoninis "Haydn Project 2032". I den kommende sæson vil Dmitry Smirnov debutere med orkestre som Oslo Filharmonikerne og Stuttgart Filharmonikerne og fungere som koncertmester for Cappella Gabettas europæiske turné. I marts 2026 vil han i Tchaikovsky Concert Hall i Moskva præsentere verdenspremieren på violinkoncerten af den berømte russiske komponist Gavriil Popov, som man troede var gået tabt, og som han færdiggjorde efter måneders arkiv- og transskriptionsarbejde. Indspilningsprojekter med lutenisten og Harnoncourt-eleven Luca Pianca med værker af Paganini samt samarbejdet med Ilya Gringolts om Vivaldis dobbeltkoncerter vil berige hans hidtidige diskografi, som allerede indeholder soloværker fra J. S. Bach til Bartók samt forskellige romantiske violinkoncerter (på tarmstrenge). Dmitry Smirnov har vundet priser ved adskillige internationale konkurrencer, herunder førstepriser ved Moscow Oistrakh Competition (2006), Tibor Varga Competition (2015) og Concours d'Interprétation Musicale de Lausanne (2017), andenpriser ved International Yehudi Menuhin Competition (2008) og ARD Music Competition (2021), en kontroversiel eliminering i semifinalen ved Queen Elisabeth Competition (2024) og tre priser ved Concours international Long-Thibaud-Crespin i 2018, herunder kritikernes pris for den bedste fortolkning af moderne musik. Han har vundet adskillige stipendier, og hans arbejde støttes af generøse donorer som Pierino Ambrosoli Foundation. Dmitry Smirnov optræder regelmæssigt som solist og kammermusiker på anerkendte festivaler, bl.a. Salzburg Festival, Lucerne Festival, Gstaad Menuhin Festival, LuganoMusica, Heidelberger Frühling, Rheingau Music Festival, Davos Festival, Grafenegg Festival, Stresa Festival, Solsberg Festival, Festival delle Muse Salentine og Inverno Musicale (Brasilien). Som solist har han arbejdet med dirigenter som Giovanni Antonini, Heinz Holliger, Philippe Herreweghe, Vladimir Spivakov, Gilbert Varga, Stanislav Kochanovsky, Philipp Chizhevsky, Delyana Lazarova og Aurel Dawidiuk og har optrådt med orkestre som Bayerisches Rundfunksymfonieorchester, Il Giardino Armonico, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Novaya Rossiya State Symphony Orchestra, Moscow Virtuosi, Festival Strings Lucerne, Orchestre de Chambre de Lausanne, Kammerorchester Basel, Sinfonieorchester Basel, Sinfonieorchester St. Gallen, Argovia Philharmonic, Orchestra di Padova e del Veneto og Orchestre Royal de Chambre de Wallonie. Dmitry Smirnov blev født ind i en musikalsk familie i Sankt Petersborg, hvor han fik sin første violinundervisning som fireårig og fortsatte sin uddannelse på Rimsky-Korsakov-konservatoriet. Efterfølgende studier førte ham til Haute École de Musique Lausanne i klasse med Pavel Vernikov efterfulgt af studier med Rainer Schmidt på Basel Music Academy. I forbindelse med barokmusik optræder Dmitry også som bratschist, cellist og cembalist. Hans hovedinstrument er en violin af Philipp Bonhoeffer (2018).

Dmitry Smirnov er kendt for sin intellektuelle nysgerrighed og frygtløse tilgang til repertoiret og roses især for intensiteten og individualiteten i sine fortolkninger. Uanset om han fremfører de rige teksturer i romantiske koncerter eller de rene linjer i baroksonater på gamle instrumenter, kombinerer han analytisk dybde med instinktiv musikalsk historiefortælling. Han er engageret i at bringe mindre kendte værker frem i lyset, ofte ved at undersøge glemte partiturer og genintroducere dem med frisk indsigt. Sideløbende med sin optræden underviser han også i masterclasses og har været mentor for unge strygere på festivaler og akademier i hele Europa. Hans dedikation til uddannelse og historisk opførelsespraksis gør ham til en vigtig stemme i udformningen af den klassiske musiks fremtid.

Dominic Chamot, klaver

Dominic Chamot, guitar

Dominic Chamot roses af kritikere som "en musiker, hvis finesse, intelligens og følsomhed går op i en højere enhed" (Diapason), og som skaber øjeblikke af "ren skønhed" (Bachtrack), og han fremstår som "en af de nye musikalske stjerner på den internationale klaverscene" (Fono Forum).

Han er født i Köln i 1995 og har vundet Viotti-, Ferrol- og CIPCE-konkurrencerne samt seks andre konkurrencer. Han har også vundet 26 andre priser og udmærkelser ved konkurrencer som Maria-Canals, Hilton Head og mange flere.

Hans karriere begyndte i en ung alder, da han som 12-årig blev optaget i klassen hos professor Sheila Arnold på Pre-College-Cologne ved HfMT Köln, hvilket gav ham afgørende musikalske impulser. Kort tid efter modtog han internationale priser i Berlin, Zwickau, Enschede, Weimar, Köln osv. samt optrædener på prestigefyldte steder som Berlin og Köln Philharmonie, Wiener Musikverein, Palau de la Musica Catalana Barcelona og mange andre.

Chamot uddybede derefter sine studier hos Claudio Martinez-Mehner i Basel. Han afsluttede sin bachelor- og kandidatgrad i specialiseret udførelse (solist) med topkarakterer og udmærkelser, og ved afslutningen af sine pædagogikstudier med Zoltan Fejervari vandt han også prisen for årets bedste recital på Basel Music Academy. Siden 2024 har han modtaget undervisning af Rena Shereshevskaya som en del af "Elite"-programmet på Ecole Normale de Musique i Paris.

I mellemtiden udviklede hans ry som en alsidig musiker sig, hvilket førte til optrædener over hele verden. Han spillede koncerter i 17 lande på 4 kontinenter, optrådte for nylig flere gange i Berlin Philharmonie, vandt nogle af Schweiz' mest eksklusive stipendier under sine studier og blev inviteret af WDR Symphony Orchestra som solist til en koncert i Köln Philharmonie. Efter disse succeser fulgte yderligere invitationer fra orkestre i hele Tyskland samt Orchestra Sinfonica di Milano, ORF Symphony Orchestra Vienna, Orquesta Sinfonica de Galicia og mange flere. Han har samarbejdet med dirigenter som Jukka-Pekka Saraste, Cornelius Meister, Joseph Bastian og mange andre. I New York tryllebandt han publikum med sin optræden i Steinway Hall som en del af "Classical Bridge Festival".

I 2025 omfatter højdepunkterne koncerter på Fondation Louis Vuitton i Paris, på Tokyo International Forum og på klaverfestivalen La Roque-d'Anthéron.

Han er også meget efterspurgt som kammermusiker: Han bliver gentagne gange inviteret til festivaler (Gstaad, Davos, Schwetzingen Mozart Festival, Mecklenburg-Vorpommern Festival), optræder regelmæssigt med musikere fra Schweiz' bedste orkestre (Tonhalle Zürich, Luzern Symfoniorkester, Basel Symfoniorkester m.fl.) og har udgivet en duo-cd med Sergio Pires, førsteklarinettist i London Symphony Orchestra. Andre kammermusikpartnere omfatter Kian Soltani, Sirena Huang og mange flere.

Dominic Chamot har modtaget stipendier fra Jürgen Ponto Stiftung, Deutschen Stiftung Musikleben, Migros-Kulturprozent, Lieven Piano Foundation, Jmanuel und Evamaria Schenk Stiftung, August-Pickhardt Stiftung, Stiftung für junge Musiktalente Meggen og Kiefer Hablitzel Stiftung.

Chamot er kendt for sin dybe fortolkningsmæssige indsigt og sit raffinerede touch og roses ikke kun for sin tekniske beherskelse, men også for sin evne til at skabe poetiske, følelsesmæssigt resonante forestillinger. Uanset om han optræder solo, med orkester eller i kammermusik, bringer han klarhed, fantasi og en stærk følelse af musikalsk fortælling til hvert stykke, han fortolker.

Ud over sine liveoptrædener er Chamot aktivt involveret i indspilningsprojekter. Et kommende soloalbum med værker af Schumann, Ravel og nutidige schweiziske komponister er i øjeblikket under forberedelse og viser hans spændvidde og interesse for kontrasterende musikalske sprog. Hans indspilninger er allerede blevet sendt på store radiostationer i hele Europa, herunder SWR, WDR og Radio SRF 2 Kultur, hvilket yderligere udvider hans rækkevidde og anerkendelse.

I sin fortsatte kunstneriske udvikling er Chamot optaget af at udforske nyt repertoire, fremme mindre kendte komponister og engagere sig i moderne musik. Med en stadigt voksende international tilstedeværelse repræsenterer han en ny generation af pianister, der blander tradition med nysgerrighed og brillians med dybde.

Joel Bardolet, violin

Joel Bardolet
Joel Bardolet, violin

Joel Bardolet, en fremtrædende violinist fra den maleriske by Vigo, har skabt sig en betydelig niche i den klassiske musiks verden. Joel Bardolet er kendt for sine innovative fortolkninger og enestående teknik og er blevet en fremtrædende figur i centraleuropæiske orkestre og kammermusikensembler. Hans præstationer er kendt for deres følelsesmæssige dybde og omhyggelige opmærksomhed på detaljer, hvilket gør ham til en efterspurgt koncertmester og solist.

Joel Bardolets musikalske rejse begyndte i en tidlig alder, næret af en passion for violin, som fik ham til at rejse rundt i Europa i forbindelse med sin uddannelse og karriere. Han har en kandidatgrad fra anerkendte institutioner i Catalonien, Tyskland og Schweiz, hvor han studerede under anerkendte mentorer. Denne forskelligartede uddannelsesmæssige baggrund har givet ham en dyb forståelse af forskellige musikalske traditioner og stilarter, som han dygtigt inkorporerer i sine optrædener. Et kendetegn ved Joel Bardolets kunstneriske virke er hans evne til at skabe tankevækkende og engagerende musikalske programmer. Han arbejder tæt sammen med sine medmusikere for at udforske rytmisk præcision, frasering og sammenhæng i lyden. Hans fortolkningsstil er kendetegnet ved sin intentionalitet og porøsitet, som giver ham mulighed for at komme i dyb kontakt med musikken og sit publikum. Joel Bardolets optrædener er ikke bare opvisninger i teknisk dygtighed, men er dybt fordybende oplevelser, der inviterer lytterne med på en fælles musikalsk rejse. I løbet af sin karriere har Joel Bardolet optrådt med adskillige prestigefyldte orkestre og kammerensembler. Han har stået på scenen som solist med bl.a. Wiener Kammerorkester, Orchestre de Chambre de Lausanne, Scottish Chamber Orchestra og Basel Chamber Orchestra. Hans fortolkninger af det klassiske repertoire, især værker af Bach, Beethoven og Brahms, er blevet rost for deres klarhed, følelser og tekniske ekspertise. Ud over sit arbejde med det etablerede repertoire er Joel Bardolet en ivrig tilhænger af moderne musik. Han samarbejder regelmæssigt med moderne komponister og har haft premiere på flere nye værker, hvilket viser hans alsidighed og engagement i at udvide violinens repertoire. Hans fremførelser af moderne musik er præget af den samme stringens og passion, som definerer hans fortolkninger af klassiske værker. Ud over koncertscenen er Joel Bardolet dybt engageret i musikalsk uddannelse. Han afholder ofte masterclasses og workshops, hvor han deler sin omfattende viden og passion for violin med håbefulde musikere. Hans undervisningsfilosofi opmuntrer de studerende til at engagere sig dybt i deres musik og fremmer en følelse af personligt udtryk og kreativitet. Joel Bardolets dedikation til uddannelse sikrer, at hans indflydelse rækker ud over hans egne optrædener og former den næste generation af violinister. Et af højdepunkterne i Joel Bardolets karriere er hans engagement i Klassisk Sommer Festival i Danmark. Hans optrædener på festivalen er meget efterspurgte begivenheder, kendt for deres følelsesmæssige intensitet og tekniske brillians. Bardolets tilstedeværelse på festivalen beriger ikke kun begivenheden, men bringer også hans enestående talent ud til et bredere publikum. Joel Bardolet er også en af grundlæggerne af Fortuny Trio sammen med cellisten Pau Codina og pianisten Marc Heredia. Trioen er berømt for sine dynamiske og sammenhængende optrædener, der blander individuel kunst med en samlet ensemblelyd. Sammen har de optrådt i hele Europa og høstet stor anerkendelse for deres fortolkninger af både klassiske og moderne værker. Fortuny Trio er dedikeret til at udforske en bred vifte af repertoire, fra de store klassiske trioer til nye kompositioner, og bidrager dermed til udviklingen af kammermusik. Ud over sine live-optrædener har Joel Bardolet en imponerende diskografi, der viser hans alsidighed som violinist. Hans indspilninger omfatter værker af både klassiske og moderne komponister, hvilket afspejler hans brede musikalske interesser og hans evne til at give nye perspektiver til velkendte værker. Joel Bardolets bidrag til den klassiske musiks verden er betydelige og vidtrækkende. Hans innovative tilgang til optræden kombineret med hans dedikation til uddannelse og hans støtte til samtidsmusik gør ham til en unik og indflydelsesrig skikkelse inden for feltet. I takt med at han fortsætter med at optræde og undervise, vil Bardolets indflydelse på musikverdenen helt sikkert vokse og inspirere både publikum og musikere med sit ekstraordinære talent og sin passion for violinen. Joel Bardolets engagement i både solo- og ensembleoptræden, sammen med hans fortalervirksomhed for moderne musik og dedikation til undervisning, sikrer, at han forbliver på forkant med den klassiske musikscene. Hans arbejde med Fortuny Trio er et yderligere eksempel på hans samarbejdsånd og hans evne til at få det bedste frem i sine medmusikere. I takt med at han fortsætter med at udvikle sig som kunstner, er Joel Bardolet klar til at yde endnu større bidrag til den klassiske musiks rige tapet og efterlade et uudsletteligt præg på publikum og musikere over hele verden.

Maia Cabeza, violin

Maia Cabeza Den canadisk-amerikanske violinist Maia Cabeza har en mangefacetteret karriere som solist, kammermusiker og orkesterleder. Hun har haft succes i flere internationale konkurrencer, og hendes største priser omfatter 1. pris ved Leopold Mozart Violinkonkurrence i Augsburg i 2013 og 2. pris (Bach-prisen) ved Johann Sebastian Bach-konkurrencen i Leipzig i 2018. Som solist har hun optrådt med flere bemærkelsesværdige orkestre, bl.a. Augsburg Philharmonic, St. Petersburg State Symphony Orchestra, Vienna Chamber Orchestra, Philadelphia Orchestra, Munich Radio Orchestra, Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, Edmonton Symphony og Detroit Symphony. Hendes solo- og kammermusikoptrædener har bragt hende til nogle af verdens vigtigste sale, bl.a. Carnegie Hall, Wigmore Hall, Teatro Colón og Berlin Philharmonie. I 2016 udgav hun en meget rost debut-cd på Oehms Classics, som indeholder kontrasterende solo- og kammermusikværker af Mozart og Schnittke. Maia Cabeza er ekstremt passioneret og dedikeret til kammermusik, og i november 2024 sluttede hun sig til den britiske Doric Quartet som førsteviolin. Hun har optrådt på mange prestigefyldte festivaler som Marlboro Music Festival, Lockenhaus, Rheingau, Kronberg "Chamber Music Connects the World", Ravinia, Saronic Music Festival, Krzyżowa Music, Southwell, Verbier Festival Academy og Prussia Cove Open Chamber Music, hvor hun deltog i turnégruppen i 2015. På disse og andre festivaler har hun haft mulighed for at samarbejde med fremtrædende musikere som Vilde Frang, Nobuko Imai, Steven Isserlis, Kim Kashkashian, Christian Tetzlaff, Dénes Várjon og forskellige medlemmer af Cleveland-, Guarneri- og Juilliard String Quartets. Ud over sine solo- og kammermusikaktiviteter optræder Maia regelmæssigt med europæiske toporkestre. Maia Cabeza er medleder af Aurora Orchestra og er også medlem af Chamber Orchestra of Europe og Principal Second ved Kammerakademie Potsdam. Hun er blevet inviteret til at være gæsteleder for orkestre som Czech Philharmonic, Haydn Philharmonie og Orchestra Leonore, blandt andre. Maia er også interesseret i historisk informeret opførelsespraksis og optræder regelmæssigt i kammerensembler på barok- og klassisk violin. Maia Cabeza blev født i Japan i 1992 og er af argentinsk afstamning. Hun fik sin bachelorgrad ved Curtis Institute of Music (Philadelphia, USA), hvor hun studerede med Ida Kavafian og Joseph Silverstein, og var medlem af Berlin Philharmonic Karajan Orchestra Academy mellem 2012-2014. Hun fortsatte sine studier og fik sin kandidatgrad i Berlin på Hanns Eisler Musikhochschule i Antje Weithaas' klasse. Maia spiller på en Carlo Ferdinando Landolfi-violin (ca. 1750), som er udlånt af Canada Council for the Arts Musical Instrument Bank.

Pau Codina, cello

Pau CodinaPau Codina, cello
Pau Codina, født i 1988 i Barcelona, er en dygtig cellist, der er kendt for sit bemærkelsesværdige talent og sin omfattende optræden i hele Europa. Hans rejse med celloen begyndte i en alder af fem år under ledelse af Eulàlia Subirà i Manlleu, Barcelona. Hans passion og dedikation til instrumentet førte ham til prestigefyldte institutioner som Yehudi Menuhin School, Guildhall School of Music and Drama og Chapelle Musicale Reine Elisabeth, hvor han finpudsede sine færdigheder under vejledning af de berømte cellister Louise Hopkins og Gary Hoffman. Codinas karriere er præget af optrædener i nogle af de mest prestigefyldte koncertsale i Europa. Han har prydet scener som Wigmore Hall, Royal Festival Hall, Barbican Hall, Concertgebouw Amsterdam, Flagey, Bozar, Pau Casals Auditorium, L'Auditori de Barcelona og Palau de la Música Catalana Concert Hall i Barcelona. Hans alsidighed som musiker er tydelig, da han optræder både som solist og kammermusiker og betager publikum med sin dybe musikalitet og tekniske præcision. Som solist har Pau Codina samarbejdet med mange anerkendte orkestre. Han har bl.a. optrådt med Franz Liszt Chamber Orchestra of Budapest, Chamber Orchestra of Wallonie, RTVE Orchestra i Madrid, Barcelona Symphony Orchestra og Andorra Chamber Orchestra. Pau Codinas diskografi omfatter en indspilning af Saint-Saëns' Suite Op. 16 for cello og orkester med Royal Philharmonic Orchestra of Liege, dirigeret af Christian Arming, under pladeselskabet Fuga Libera. For nylig opførte han Robert Schumanns cellokoncert i a-mol, op. 129, med Camera Musicae Orchestra, dirigeret af Salvador Mas. Ud over sine præstationer har Pau Codina høstet adskillige anerkendelser og priser i løbet af sin karriere. Han er modtager af MBF's Guilhermina Suggia Award og Kronberg Cello Festival Schlosskonzert Prize. Hans talent og kunstneriske evner er også blevet anerkendt ved Primer Palau-konkurrencen i Barcelona, hvor han vandt både tredjeprisen og kritikerprisen. Desuden sikrede han sig førsteprisen i Concurso Permanente-konkurrencen for Jeunesses Musicales i Spanien. I øjeblikket er Pau Codina medlem af flere prominente ensembler, herunder Esbjerg Ensemble, Oculi Ensemble og Trio Fortuny. Esbjerg Ensemble, Danmarks ældste professionelle internationale kammermusikensemble, er kendt for sine dynamiske optrædener og sit engagement i moderne og klassisk repertoire og bidrager væsentligt til den danske musikscene. Trio Fortuny, der blev dannet på baggrund af det dybe venskab mellem Codina, violinisten Joel Bardolet og pianisten Marc Heredia, er især kendt for sine dynamiske optrædener og unikke musikalske projekter i hele Europa. Trioen har optrådt på store europæiske scener og har indspillet to album i digitalt videoformat med værker af Schubert, Brahms, Beethoven, Shostakovich og Mendelssohn. Deres samarbejde er påvirket af anerkendte musikere og mentorer som Ferenc Rados, Rainer Schmidt, Claudio Martínez, Gary Hoffman, Anton Kernjak og Jonathan Brown. Trio Fortuny har optrådt på prestigefyldte festivaler, herunder Wissembourg International Music Festival, Portaferrada, Temporada Ibercamera Girona, Centro Nacional de Difusión Musical, L 'Auditori de Barcelona, Bachcelona og Palau de la Música Catalana. De har især sikret sig et kunstnerisk ophold på Palau de la Música Catalana i tre sæsoner fra 2023-2024, hvilket yderligere cementerer deres omdømme i den klassiske musikverden. Pau Codinas bidrag til musikken, både som udøver og samarbejdspartner, fortsætter med at inspirere og påvirke både publikum og andre musikere. Hans dedikation til sit håndværk og hans evne til problemfrit at blande tekniske færdigheder med følelsesmæssig dybde gør ham til en enestående cellist i sin generation. I takt med at han fortsætter med at optræde og udvide sit repertoire, vil Pau Codinas indflydelse på det klassiske musiklandskab blive endnu mere markant.

Eddie Pogossian, cello

Eddie Pogossian, celloEddie Pogossian
Edvard Pogossian, bedre kendt som Eddie Pogossian, er en meget dygtig cellist, hvis enestående talent og dedikation til musikken har givet ham international anerkendelse. Pogossian blev født ind i en familie med en rig musikalsk arv og begyndte sine cellostudier i en ung alder og demonstrerede hurtigt bemærkelsesværdige færdigheder og musikalitet. I 2022 opnåede Pogossian betydelig anerkendelse som den stolte overordnede vinder, strygervinder og vinder af publikumsprisen ved den prestigefyldte Tunbridge Wells International Music Competition. Denne bemærkelsesværdige præstation er et vidnesbyrd om hans fremragende tekniske færdigheder og dybe fortolkningsevner. Eddie Pogossans talent blev yderligere anerkendt, da han vandt Juilliard Concerto Competition, hvilket førte til en række bemærkelsesværdige optrædener. Han spillede Tchaikovskys Rococo Variations med Juilliard Orchestra under ledelse af den legendariske Itzhak Perlman. Disse optrædener fandt sted på anerkendte spillesteder, herunder David Geffen Hall i New York og Harris Theater i Chicago. Chicago Tribune roste hans optræden og fremhævede hans "forbløffende musikalske og tekniske modenhed" og "vindende lethed i alt, hvad han spillede, kombineret med en fløjlsblød tone." I løbet af sin karriere har Eddie Pogossian optrådt som solist med flere anerkendte orkestre, herunder Boston Pops, Hollywood Bowl Orchestra, Royal Northern Sinfonia og New Mexico Philharmonic. Hans samarbejde med disse orkestre har styrket hans omdømme som en cellist af ekstraordinær kaliber. Eddie Pogossans engagement i kammermusik er lige så bemærkelsesværdigt. Han deltog i den ansete Yellow Barn og Marlboro Festival fra 2019 til 2022, hvor han finpudsede sine færdigheder og samarbejdede med andre fremtrædende musikere. Han er et dedikeret medlem af Trio Isimsiz, en klavertrio, der har optrådt meget i hele Europa med bemærkelsesværdige optrædener i den berømte Wigmore Hall. Hans bidrag til trioen er præget af hans dybe musikalske indsigt og udtryksfulde spil. Ud over sin karriere som musiker har Eddie Pogossian for nylig påtaget sig en ny rolle som professor ved Royal Northern College of Music. Dette professorat giver ham mulighed for at dele sin omfattende viden og erfaring med den næste generation af cellister og fremme deres vækst og udvikling inden for klassisk musik. Eddie Pogossian er også en hyppig gæste-cellist i Royal Northern Sinfonia, hvor hans lederskab og musikalitet er højt værdsat. Hans engagement i orkestret viser yderligere hans alsidighed og evne til at udmærke sig i forskellige musikalske sammenhænge. Edvard Pogossians præstationer og bidrag til den klassiske musiks verden er betydelige og vidtrækkende. Hans tekniske beherskelse kombineret med hans udtryksfulde musikalitet har betaget publikum over hele kloden. Når han fortsætter med at optræde, undervise og samarbejde med andre musikere, vil Pogossians indflydelse på det klassiske musiklandskab helt sikkert vokse og inspirere både publikum og andre musikere. Med en karriere, der gnidningsløst blander solooptrædener, kammermusik og uddannelsesmæssige bestræbelser, skiller Eddie Pogossian sig ud som en alsidig og dynamisk cellist. Hans nylige udnævnelse til professor ved Royal Northern College of Music markerer et nyt kapitel på hans rejse, hvor han utvivlsomt vil fortsætte med at yde væsentlige bidrag til den klassiske musiks verden.

David Daniel Dinu, obo

David Daniel Dinu, obo
David Daniel Dinu, født i Bukarest i 1999, er en meget dygtig oboist, som i dag bor i København. Hans musikalske rejse begyndte i en ung alder, og han har siden udviklet sig til en fremtrædende figur i den klassiske musikverden. Dinu afsluttede sin bachelorgrad på National University of Music i Bukarest, hvor han modtog grundig træning og finpudsede sit håndværk. Hans engagement og talent var tidligt tydeligt og banede vejen for videregående studier. Dinu søgte at videreudvikle sin ekspertise og indskrev sig på en postgraduat uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Her bliver han undervist af professor Max Artved, en fremtrædende oboist, der er kendt for sin enestående undervisnings- og optrædenskarriere. Gennem sine studier og sin professionelle karriere har Dinu fået omfattende erfaring med at optræde med flere prestigefyldte orkestre. Han har spillet med Tivolis Promenadeorkester, Dansk Kammerorkester, Københavns Filharmoniske Orkester og Danmarks Radios Symfoniorkester. Disse muligheder har givet ham mulighed for at fremvise sin tekniske dygtighed og musikalske følsomhed, hvilket har givet ham anerkendelse og respekt i det klassiske musikmiljø. Ud over disse resultater har David Daniel Dinu sikret sig den ansete stilling som oboist i Esbjerg Ensemble. Esbjerg Ensemble er Danmarks mest fremtrædende professionelle internationale kammermusikgruppe, der er kendt for sine dynamiske optrædener og dedikation til både moderne og klassisk repertoire. Ensemblets bidrag til den danske musikscene er betydelige, og Dinus rolle i gruppen fremhæver hans enestående talent og alsidighed som musiker. Dinus engagement i Esbjerg Ensemble giver ham mulighed for at engagere sig i en bred vifte af musikalske aktiviteter, lige fra at opføre komplicerede kammermusikværker til at deltage i innovative musikalske projekter. Ensemblets engagement i kunstnerisk kvalitet og dets levende tilstedeværelse på den danske musikscene giver Dinu en platform til at videreudvikle sin kunst og samarbejde med andre topmusikere. I sin relativt korte, men allerede imponerende karriere har David Daniel Dinu demonstreret et dybt engagement i sit håndværk. Hans præstationer er kendetegnet ved deres udtryksfulde dybde, tekniske nøjagtighed og en dybtgående forståelse af oboens unikke stemme. I takt med at han fortsætter med at vokse som kunstner, vil Dinus bidrag til både den danske og den internationale musikscene blive udvidet og yderligere etablere ham som en af de førende oboister i sin generation.  

Joke Wijma, horn

Joke Wijma wwwJoke Wijma, horn

Joke Wijma er en fremtrædende hollandsk hornist, der er kendt for sin alsidighed og udtryksfulde kunstneriske evner. Siden 2005 har hun været et kernemedlem af Esbjerg EnsembleDanmarks førende kammergruppe, der er kendt for sine dynamiske fortolkninger af både klassisk og moderne repertoire.

Wijmas musikalske rejse begyndte på Udestue i Groningenhvor hun studerede under Frank Brouns og Hans Dullarert. Hun finpudsede sit håndværk yderligere på Hochschule für Musik und Theater Hamburgog studerede med den anerkendte hollandske hornist Ab Koster. Efter sin eksamen i 2004 fortsatte hun sine studier hos Koster, samtidig med at hun var i praktik hos Duisburger Filharmonikerneog får værdifuld orkestererfaring. 

I løbet af sin karriere har Wijma optrådt i hele Europa, Nordamerika og Asien, hvor hun har vist sit talent i en række forskellige musikalske sammenhænge. Hendes repertoire spænder fra traditionelle klassiske værker til moderne avantgarde-stykker og afspejler hendes engagement i musikalsk udforskning og innovation.

En særlig mindeværdig oplevelse i hendes karriere var at optræde Peter Maxwell Davies' "Havørn" for solohorn udendørs, samtidig med et live rovfugleshow. Denne unikke forestilling er et eksempel på hendes eventyrlystne ånd og dedikation til at skabe fordybende musikalske oplevelser.

Ud over sin karriere som musiker er Wijma aktivt involveret i musikundervisning og outreach, hvor hun afholder masterclasses og workshops for at inspirere den næste generation af musikere. Hendes bidrag til Esbjerg Ensemble og det bredere musikalske samfund fortsætter med at berige det kulturelle landskab.

Christian Ihle Hadland, klaver

Kristen

Christian Ihle Hadland har i løbet af det sidste årti etableret sig som en af Norges førende pianister og en sand håndværker på sit instrument. Han er kendt for sit raffinerede anslag, sin musikalske følsomhed og dybe fortolkningsmæssige indsigt og er lige hjemme i solo-, koncert- og kammermusiksammenhænge. Hans delikate og intelligente tilgang har gjort ham til en efterspurgt kunstner på nogle af verdens mest prestigefyldte scener.

Christian Ihle Hadland blev født i Stavanger i 1983 og begyndte at spille klaver i en alder af otte år og viste tidligt lovende takter. Som 11-årig blev Christian optaget på Rogaland Musikkonservatorium, og i 1999 begyndte han at studere hos den anerkendte lærer Jiří Hlinka, både privat og på Barratt Due Musikinstitut i Oslo. Dette stærke fundament førte til hans professionelle koncertdebut i en alder af 15 år med det norske radioorkester (KORK).

I 2011 fik Christian international opmærksomhed som BBC New Generation Artist, en prestigefyldt ordning, der støtter nye talenter. I løbet af sit toårige ophold optrådte han med alle fem BBC-orkestre i Storbritannien og gav en række solo- og kammerkoncerter, som blev transmitteret af BBC. Han afsluttede sit ophold med et stort højdepunkt: Han spillede Beethovens anden klaverkoncert med Oslo Filharmonikerne under Vasily Petrenko ved BBC Proms, hvor hans spil blev rost for sin "perlende" tone og "overjordiske" udtryksevne af pressen i London.

Christian har optrådt som koncertsolist med alle de store orkestre i Skandinavien, herunder Oslo Filharmonikerne, Sveriges Radios Symfoniorkester, DR SymfoniOrkestret, Kungliga Filharmonikerna i Stockholm og Helsinki Filharmonikerne. I Storbritannien har han optrådt med Hallé Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Scottish Chamber Orchestra, Manchester Camerata og flere BBC-ensembler. De seneste internationale engagementer omfatter hans debut med Orchestre National de Lyon under Leonard Slatkin, en tilbagevenden til Helsinki Philharmonic med Thomas Søndergård og koncerter med BBC Philharmonic og Det Norske Kammerorkester. Hans optrædener i Frankrig, Tyskland og Japan er også blevet rost til skyerne.

Christian er en højt respekteret kammermusiker og kunstnerisk leder af International Chamber Music Festival i Stavanger, en stilling han har haft siden 2010. Han er en hyppig gæst i Wigmore Hall, hvor han debuterede som solist i 2013, og han er en fast kunstner ved Bergen International Festival. Han har også optrådt ved BBC Proms Chamber Music Series og samarbejdet med ensembler som Signum Quartet. Hans kammermusikpartnere omfatter Susan Graham, som han turnerede med i Australien i 2015 sammen med Australian Chamber Orchestra, og Renée Fleming, som han optrådte med ved Nobelprisoverrækkelsen i 2006.

Christian Ihle Hadlands diskografi er rig og mangfoldig. Hans indspilning af Mozarts klaverkoncerter med Oslo Filharmonikerne blev nomineret til en Spellemann-pris, Norges største indspilningspris. Han vandt prisen i 2015 med Holberg Variations, indspillet med Ensemble 1B1. Hans samarbejde med cellisten Andreas Brantelid på en plade med værker af Grieg og Grainger (BIS) blev valgt som Gramophone Editor's Choice. Andre nylige højdepunkter omfatter The Lark (Simax), som blev nomineret til Spellemannprisen 2017, og Nordic Rhapsody med violinisten Johan Dalene, som præsenterer musik fra hele Norden.

Christian Ihle Hadland har samarbejdet med mange af verdens bedste dirigenter, bl.a. Sir Andrew Davis, Herbert Blomstedt og Thomas Dausgaard. Han fortsætter med at optræde i hele Europa og andre steder, hvor han har høstet anerkendelse for sin poetiske lyd, stilistiske integritet og dybe musikalske forståelse.

Uanset om det er i koncertsalen, i indspilningsstudiet eller i kammermusik, bringer Christian Ihle Hadland en eftertænksom, menneskelig kvalitet til hver eneste optræden og bekræfter sin plads som en af de mest begavede og alsidige pianister i sin generation.

Maria Włoszczowska, violin

Maria WłoszczowskaMaria Włoszczowska, violin

Maria Włoszczowska er en polsk violinist, der er anerkendt for sin alsidighed, sit udtryksfulde kunstnerskab og sit gennemtænkte musikerskab. Hun er lige så hjemmevant som solist, kammermusiker, koncertmester og instruktør og har etableret sig som en af de mest karakteristiske og engagerende kunstnere i sin generation.

Maria begyndte sæsonen 2022/23 med en stor milepæl: hendes BBC Proms solodebut, udfører Kaija Saariahos Vers toi qui es si loin med Royal Northern Sinfonia under Dinis Sousa. Som leder af Royal Northern Sinfonia dirigerer hun regelmæssigt programmer fra violinen, hvor hun blander ledelse og optræden med naturlig musikalsk autoritet. Højdepunkterne har været at dirigere og optræde Beethovens violinkoncertsom viser både hendes tekniske beherskelse og hendes dybe fortolkningsmæssige indsigt.

Hendes internationale tilstedeværelse fortsætter med at vokse. Hun gør sit Debut i Hong KongMusicus Festival, og denne sæson slutter sig også til violinfakultetet på Yellow BarnVermont - et kendt knudepunkt for kreativ musikalsk udforskning. Som recitalist gav Maria sin New York-debut på 92NYog udfører alle seks Bach-sonater for violin og klaviatur med pianisten Jeremy Denk. Deres musikalske partnerskab fortsætter i denne sæson med forestillinger på Lammermuir Festival.

Maria Włoszczowska optræder regelmæssigt på Wigmore Hall og er en hyppig gæst på store internationale festivaler, herunder Musikdorf Ernen, IMS Prussia Cove, Den gule ladeog Lammermuir Festival. Hendes kammermusikpartnere omfatter en bemærkelsesværdig række kunstnere som f.eks. Thomas Adès, Alasdair Beatson, Philippe Graffin, Bengt Forsberg, Benjamin Grosvenor, Steven Isserlis, Steven Osborne, Hyeyoon Park, Timothy Ridoutog Dorisk strygekvartet. Disse samarbejder afspejler både hendes kunstneriske nysgerrighed og hendes engagement i ensemblespil på højt niveau.

I 2023 vil Maria Włoszczowska grundlagde Valo Kvartetsom hun leder. Ensemblet debuterede i Bruxelles under ledelse af Resonanser fra festivalenog høstede stor anerkendelse for sine dynamiske og følsomme fortolkninger.

En vigtig del af Marias kunstneriske identitet er hendes arbejde med Europas kammerorkesteret af verdens mest respekterede kammerorkestre. Sammen med hendes gæsteoptrædener som koncertmesterHun fungerer nu også som Kunstnerisk leder med orkestret og hjælper med at forme dets kunstneriske vision, mens hun fortsætter med at optræde i en lederrolle. Hun har også arbejdet som gæsteleder med Deutsche Kammerphilharmonie Bremen og har optrådt som solist med adskillige orkestre i Storbritannien og i sit hjemland Polen.

I denne sæson vender hun tilbage til Leipzigs Gewandhausog optrådte som solist med Reinhard Goebel og den Neues Bachisches Collegium MusicumDet sætter fokus på hendes dybe forkærlighed for historisk informeret performance.

Maria har modtaget flere store priser, bl.a. Royal Philharmonic Society's Emily Anderson-pris, den Hattori Foundation Senior Awardog Polens kulturminister og pris for national arv. I 2018 blev hun tildelt både Førsteprisen og publikumsprisenXXI Internationale Johann Sebastian Bach-konkurrence i LeipzigEn anerkendelse af hendes dybe forbindelse til Bachs musik og hendes poetiske, intelligente spil.

Hun studerede med András KellerGuildhall School of Music and Drama i London, hvor hun udviklede en raffineret og karakteristisk stemme under vejledning af en af Europas store violinister og dirigenter.

Maria Włoszczowska spiller på en Francesco Stradivari violinHendes varme, udtryksfulde tone supplerer perfekt hendes nuancerede og dybt kommunikerende spil. Med et voksende internationalt ry og et lidenskabeligt engagement i musikalsk udforskning fortsætter hun med at forme en mangesidet karriere, der samler solooptræden, kammermusik, orkesterledelse og kunstnerisk ledelse på højeste niveau.

Hélène Clément, bratsch

Hélène ClémentHélène Clément, bratsch

Hélène Clément er en internationalt anerkendt fransk bratschist, der er kendt for sit rige, udtryksfulde spil, sin dybe dedikation til kammermusik og sine inspirerende bidrag til den næste generation af musikere. Clément er født i Frankrig i 1988 og har skabt sig en bemærkelsesværdig karriere, der bygger bro mellem solo-, kammer- og orkesterarbejde, samtidig med at hun har omfavnet sit musikalske hjem i Storbritannien, siden hun flyttede til London i 2013.

Fra en tidlig alder blev Clément tiltrukket af bratschens stemme - dens varme, subtilitet og følelsesmæssige dybde. Hendes voldsomme begejstring for kammermusik og bratschrepertoire har fået hende til at samarbejde med en lang række kunstnere, ensembler og komponister, og hun udvider hele tiden sin musikalske horisont. Hun optræder regelmæssigt på mange af verdens mest prestigefyldte spillesteder, bl.a. Carnegie Hall i New York, den Concertgebouw i Amsterdam, den Konzerthaus i Berlin, Dronning Elizabeth-salen og Wigmore Hall i London, den Cité de la Musique i Paris, den Elbphilharmonie i Hamborgog Kimmel Center i Philadelphia.

Cléments samarbejdspartnere inden for kammermusik er blandt de mest fremtrædende kunstnere i vores tid, herunder Mitsuko Uchida, Elisabeth Leonskaja, Nicolas Altstaedt, Benjamin Grosvenor, Alexander Melnikovog Peter Wispelweysåvel som anerkendte ensembler som Brentano Strygekvartet og den Nash Ensemble. Hun deltager regelmæssigt i internationale elitefestivaler som f.eks. Marlboro Musikfestival i USA og Prussia Cove i Storbritannien, som begge er kendt for deres fokus på dybt musikalsk samarbejde og kunstnerisk udforskning.

Som bratschist i Doric String Quartet fra 2013 til 2024Clément var en integreret del af et af Europas førende kammerensembler. Med kvartetten optrådte hun på store spillesteder over hele verden. Europa, Nordamerika, Asien, Israel, Australienog New ZealandDe bringer både lidenskab og præcision til et bredt repertoire, der spænder fra Haydn til moderne bestillingsværker. Doric String Quartet indspiller udelukkende med Chandos Recordsog deres anmelderroste diskografi omfatter værker af Haydn, Britten, Mozart, Mendelssohnog Schubertblandt andre. Deres optrædener blev rost for deres klarhed, indsigt og enhed, hvor Cléments spil tilførte en strålende indre stemme til ensemblets finpudsede lyd.

Ud over sin karriere som kunstner er Clément en passioneret underviser og mentor. Hun underviser bratsch og kammermusikDet Kongelige Danske Musikkonservatorium i London, hvor hun opdrager en ny generation af spillere med den samme energi og nysgerrighed, som definerer hendes egen kunst. Hun er også en af de Kunstneriske ledere af Mendelssohn on Mull Festivalhvor hun spiller en nøglerolle i at guide unge professionelle gennem en intensiv uge med coaching, prøver og optrædener. Hendes arbejde på festivalen lægger vægt på musikalsk udveksling, mentorskab og ånden i fælles opdagelse.

Clément optræder på en historisk betydningsfuld 1843 Italiensk bratsch af Francesco Giussanider engang var ejet af Frank Bridge og senere af Benjamin Brittensom komponerede mange af sine nøgleværker med netop dette instrument i tankerne. Bratschen er generøst udlånt fra Britten Pears Arts. Denne forbindelse til den britiske musikarv har stor betydning for Clément, som har opført og indspillet værker af både Bridge og Britten, herunder en Chandos-indspilning med Alasdair Beatson og Sarah Connollyog hylder arven fra instrumentet og de komponister, der skrev for det.

Hélène Clément er kendt for sin varme på scenen, sin musikalske integritet og den følelsesmæssige ærlighed i sit spil, og hun bringer dybde, intelligens og poetiske nuancer ind i alt, hvad hun gør. Uanset om det er i intime kammermusiksammenhænge, i undervisningsstudier eller som leder af unge musikere på Isle of Mull, fortsætter hun med at forme og inspirere det globale kammermusiksamfund.

Pablo Hernán Benedí

Pablo Hernán Benedí Pablo Hernán Benedí, violin
Pablo Hernán Benedí blev født i Madrid, hvor hans rejse med violinen begyndte. Hans første uddannelse fandt sted på Padre Antonio Soler-konservatoriet i San Lorenzo de El Escorial under ledelse af Polina Kotliarskaya. Hans tidlige talent for musik var tydeligt, og i 2009 flyttede han til London for at studere videre på den prestigefyldte Guildhall School of Music and Drama. Her blev han vejledt af de fremtrædende violinister David Takeno og András Keller. Benedís uddannelse blev støttet af stipendier fra Martin Musical Scholarship Fund (MMSF), Juventudes Musicales og La Caixa. En indflydelsesrig person i hans udvikling har været Gordan Nikolic, som han har haft regelmæssig kontakt med, siden han var 14 år gammel. I 2010 blev Pablo Benedí medlem af den anerkendte Chiaroscuro Quartet. Med dette ensemble har han optrådt på nogle af verdens mest ansete koncertsteder, herunder Wigmore Hall i London, Carnegie Hall i New York, Konzerthaus i Wien, Boulez Saal i Berlin, Concertgebouw i Amsterdam, Oji Hall i Tokyo og Auditorio Nacional i Madrid. Kvartetten kan prale af en omfattende diskografi og har modtaget adskillige anerkendelser, især Preis der Deutschen Schallplattenkritik i 2015, Tysklands mest prestigefyldte cd-pris. Pablo Benedí er også en af grundlæggerne af Trio Isimsiz, som blev etableret i 2011. Trioen har høstet stor anerkendelse ved at vinde Borletti-Buitoni Trust Award Fellowship, førsteprisen og publikumsprisen ved Trondheim International Chamber Music Competition og andenprisen ved Haydn Vienna Competition. Deres fremtidige engagementer omfatter optrædener i Beethoven Haus som en del af serien Complete Beethoven's Chamber Music og de komplette Beethoven-trioer i Wigmore Hall i London. De har også bestilt en ny trio hos komponisten Francisco Coll. Som solist har Pablo Benedí optrådt med flere prominente orkestre, bl.a. Philharmonia Orchestra, London Chamber Players og Concerto Budapest. Han er også en regelmæssig samarbejdspartner som leder eller sektionsleder med ensembler som Arcangelo, Concerto Budapest, Chamber Orchestra of Europe og Sveriges Radios Orkester. Pablo Hernán Benedí spiller på en "Alard" J.B. Vuillaume-violin fra 1851 og en Andrea Amati-violin fra 1570, som han spiller på sammen med sin kvartet. Pablo Hernán Benedís karriere er præget af hans alsidige optræden både som solist og kammermusiker. Hans bidrag til Chiaroscuro Quartet og Trio Isimsiz fremhæver hans engagement i at udforske kammermusikkens dybde, mens hans solooptrædener demonstrerer hans virtuositet og udtryksfulde spændvidde. Mens han fortsætter med at engagere sig i publikum over hele verden, er Benedís kunstneriske evner et vidnesbyrd om hans dedikation og passion for musik.
da_DKDansk