Spring til hovedindhold

KLASSISK SOMMER FESTIVAL

KLASSISK SOMMER FESTIVAL

Vi er glade for at kunne annoncere samarbejdet mellem den anerkendte Esbjerg Internationale Kammermusikfestival og den elskede Fanø Festival, som giver en sammenhængende oplevelse for alle musikentusiaster. De kombinerede festivaler har et rigt og mangfoldigt program, der spænder over flere musikalske genrer og sikrer en mindeværdig oplevelse for alle deltagere.

Forkæl dig selv med vores koncertpakke til kun 700 kr., som inkluderer ubegrænset adgang til alle koncerter samt eksklusiv adgang til udvalgte oste-, kage- og vinsamlinger. Alternativt kan du købe enkeltbilletter til 150 kr. Der er også mulighed for opgradering og gratis adgang for børn under 18 år. Gå ikke glip af denne ekstraordinære mulighed for at fordybe dig i en verden af musik!

Klassisk Sommer Festival er en årlig fejring af kammermusik, som siden 1999 har bragt musikere i verdensklasse til hjertet af Vestjylland. Festivalen finder sted i Esbjerg, på Fanø og i den historiske by Ribe og er kendt for sin intime atmosfære og høje kunstneriske standard.

Klassisk Sommer Festival samler etablerede kunstnere og unge talenter til koncerter, der spænder fra klassiske mesterværker til nyskrevne værker og oversete perler. Koncerterne finder sted på en række stemningsfulde og karakterfulde steder: den Fanøs karakteristiske og maleriske kirker - Nordby Kirke og Sønderho Kirke - som afspejler øens unikke charme og fredelige ånd; Sct. Catharinæ Kirke i RibeDet er en af Skandinaviens ældste og bedst bevarede klosterkirker; Hjerting Kirke - en slående moderne kirke ved havet i Esbjerg, kendt for sin rolige arkitektur og varme akustik, der gør den til en smuk og kontemplativ ramme for kammermusik og fantastisk koncertsal på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerghvis akustik og æstetik gør hver forestilling til en dybt mindeværdig oplevelse.

Festivalens program er præget af kreative musikalske parringer og et stærkt fokus på samarbejde, dialog og fælles oplevelser. Mange koncerter efterfølges af ost, kage og vinDet skaber en afslappet og indbydende atmosfære, hvor musik og fællesskab går hånd i hånd.

Klassisk Sommer Festival har også et voksende globalt publikum gennem sin YouTube-kanalsom nu er en af de mest sete i sin genre på verdensplan og har tiltrukket over 13.000 visninger hver uge. Her kan publikum nyde tidligere koncerter og opleve den unikke musikalske energi, der definerer festivalen hvert år.

Klassisk Sommer Festival er mere end en festival - det er et levende kunstnerisk fællesskab, hvor musikere og publikum mødes i en fælles kærlighed til kammermusik og en ånd af musikalsk udforskning.

Valdemar Wenzel Mest
  •  Onsdag den 9. juli 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Det danske klavertalent Valdemar Wenzel Most

Valdemar Wenzel Mest

I en alder af bare 19 år er Valdemar Wenzel Most hastigt på vej mod stjernerne på den internationale klaverscene. Med en imponerende liste af priser og udmærkelser i bagagen blev han udnævnt til P2 Årets talent 2025 den 6. april.

I øjeblikket forfiner Valdemar sin kunst i Berlin under vejledning af den anerkendte pianist og pædagog Kirill Gerstein. Dette samarbejde har yderligere udviklet hans fortolkningsmæssige dybde og musikalske indsigt. Med en voksende tilstedeværelse på den internationale klassiske musikscene fortsætter Valdemar Wenzel Most med at betage publikum med sine nuancerede optrædener og dedikation til sit håndværk.

Tilbring en aften i Nordby Kirkes magiske atmosfære, og sikre dig din billet til en musikalsk oplevelse, der lover at både røre og imponere.

Valdemar Wenzel Mest
Valdemar Wenzel Mest
Festivalens åbningskoncert
Guitar

Onsdag den 16. juli 2025 kl. 19.30. Sønderho Kirke, Fanø

Onsdag den 16. juli 2025 kl. 19.30. Sønderho Kirke, Fanø

Jonas Egholm – En fortryllende aften med ost og vin

Jonas Egholm

Jonas Egholm (f. 1998) er en af Danmarks mest bemærkelsesværdige unge klassiske guitarister. Han er vokset op i Børkop ved Vejle og har hurtigt etableret sig på den internationale scene, hvor han har vundet flere priser, bl.a. 1. prisen ved den prestigefyldte International Guitar Festival José Tomás Villa de Petrer i Spanien.

Jonas er kendt for sin kunstneriske nysgerrighed, disciplin og engagement i både traditionelt og nutidigt repertoire, og han er aktivt involveret i projekter, der bringer nykomponeret musik ud til et yngre publikum, herunder hans indspilninger for Educate-Set dansk initiativ til fremme af ny musik for børn og unge.

Med sin dynamiske tilstedeværelse og dybe musikalske indsigt er Jonas Egholm klar til at blive en ledende figur på den internationale guitarscene.

Ars Nova
Ars Nova, København

Mandag den 21. juli 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Mandag den 21. juli 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Ars Nova København

Ars Nova
Ars Nova København

til Kærligheden

Samuel Barber (1910-81):
The Coolin 
David Lang (1957-):
For Love is Strong
Libby Larsen (1950-): fra A Lover's Journey
      - In the still garden
     - Will you, Nill you
G.P. da Palestrina (1525-94): Canticum canticorum: 
    - Ecce tu pulcher es
     - Sicut lilium inter spinas
     - Surge propera amica mea
     - Descendi in hortum meum
Caroline Shaw (1982-):
Dolce Cantavi
Madalena Casulana (1544-90):
Morir non può 'l mio core
Louis Andriessen (1939-2021):
Un beau baiser
Jean-Yves Daniel Lesur (1908-2002):
Cantique des Cantiques

Ars Nova København
Kate Macoboy, Kirse Kampp, Ann-Christin Wesser Ingels, Hanne Marie le Fevre, Laura Lamph, Elenor Wiman, Luis Toscano,
Kevin Skelton, Jakob Skjoldborg, 
Asger Petersen, Rasmus Thomsen, Mikkel Tuxen
Dirigent: Sofi Jeannin

Kærlighed har utallige udtryk. Kærlighed til en partner. Til et barn. Til hjemmet. Til Gud. Denne koncerten fejrer kærligheden i alle dens former gennem mangfoldig og udtryksfuld vokalmusik, der spænder over fra intim nærhed til dyb universel længsel.

Ars Nova
Michel Camille

Tirsdag den 29. juli 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Tirsdag den 29. juli 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Beethoven - og lidt mere

Philip Graham

Ensemblet til denne koncert består af en række fremtrædende musikere, som hver især bidrager med deres unikke kunstneriske evner og ekspertise.

Tim Crawford (violin) er en alsidig og dygtig violinist, der er berømt for sine engagerende optrædener og sin dedikation til både moderne og traditionelt repertoire. Crawfords bidrag til kammermusikscenen er blevet rost til skyerne, og hans evne til at kommunikere med både publikum og medmusikere er et kendetegn ved hans kunstneriske virke.

Michel Camille (bratsch) bringer et væld af erfaringer og en dyb musikalitet til ensemblet. Som en dygtig bratschist og kunstnerisk leder af Esbjerg Internationale Kammermusikfestival har Camilles lederskab og vision været medvirkende til at forme festivalens kunstneriske retning.

Philip Graham (cello) er kendt for sin rige tone og sit dybt udtryksfulde spil, som har gjort ham til en efterspurgt samarbejdspartner i kammermusiksammenhænge. Hans gennemtænkte musikalitet og følsomhed over for ensemblespil giver en særlig varme og dybde til hver eneste optræden.

Antti Salovaara (fagot) er en dynamisk og alsidig fagottist, der er anerkendt for sin smidighed, udtryksfulde rækkevidde og engagement i at udvide fagottens rolle i kammermusik. Salovaaras kunstneriske evner kombinerer teknisk brillians med en skarp sans for musikalsk dialog, hvilket beriger ensemblets lyd med både subtilitet og karakter.

Michel Camille

Onsdag den 30. juli 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Onsdag den 30. juli 2025 kl. 19.30. Sønderho Kirke, Fanø

Mere Beethoven II

Tim Crawford

Oplev en anden aften med enestående musik af Beethoven og Haydn. Beethovens strygetrio i Es-dur var påvirket af Mozarts strygetrio, et mesterværk også i Es-dur og også med seks satser. Beethovens nyskabelse er at skubbe trioens evner endnu længere, med en fyldig skrivning, der ofte bringer stykket ud over tre og endda fire dele med brug af dobbeltstop. 

Mellem 1760'erne og 1770'erne skrev Haydn over 120 trioer for baryton, bratsch og cello, primært til sin mæcen, prins Nikolaus Esterházy, som selv var en ivrig barytonspiller. Disse trioer er intime, charmerende og fulde af opfindsomme teksturer og giver et indblik i Haydns vid, fantasi og evne til at skrive musik, der var både personlig og elegant.

Tim Crawford - violin, Michel Camille - Viola, Philip Skye Graham - cello, Antti Salovaara - Fagot

Michel Camille
Dmitry Smirnov

Tirsdag den 5. august 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Tirsdag den 5. august 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Debussy og Fauré live på Danmarks Radio

Dominic Chamot

Claude Debussy: Strygekvartet i g-mol, op.10
César Franck: Klaverkvintet i f-mol, op. 14

Dominic Chamot, en tysk-schweizisk pianist født i 1995, har vundet over 30 priser, herunder Viotti-konkurrencen i 2023, og optrådt på store scener som Berlin Philharmonie og Wien Musikverein. 

Dmitry Smirnov, en russisk violinist født i 1994, er vinder af ARD- og Tibor Varga-konkurrencerne og har optrådt med førende orkestre som Deutsches Symphonie-Orchester Berlin. Hans indspilninger af Bach, Bartók og Saint-Saëns fremhæver hans alsidighed på tværs af stilarter. Den spanske violinist Joel Bardolet, der er kendt for sine innovative fortolkninger, har optrådt med orkestre som Wiens Kammerorkester og var med til at grundlægge Trio Fortuny.

Britisk-finsk bratschist Michel Camille, har været kernemedlem af Esbjerg Ensemble siden 1995 og grundlagde Esbjerg Internationale Kammermusikfestival. Cellist Elisa Siber har opbygget en alsidig karriere, der blander soloarbejde, kammermusik og samarbejde med moderne komponister. Hun er dedikeret til at udvide celloens repertoire gennem optrædener i hele Europa.

Sammen udgør disse kunstnere et levende ensemble, der forenes af deres passion for ekspertise og kammermusikkens rige traditioner.

Joel Bardolet
Dmitry Smirnov
Dominic Chamot

Onsdag den 6. august 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Onsdag den 6. august 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Mesterværker af Franck og Ysaÿe

Dmitry Smirnov

Kom til en enestående koncert med en række internationalt anerkendte musikere, bl.a. Dmitry Smirnov beskrevet på Lucerne Festival, "der er ingen tvivl om, at Smirnov, født i Sankt Petersborg i 1994, som vandt Tibor Varga-konkurrencen og Concours de Lausanne og nu arbejder med Heinz Holliger og Giovanni Antonini, er en af de mest utraditionelle unge violinister." Dominic ChamotHan blev rost af kritikerne som "en musiker, hvis finesse, intelligens og følsomhed går op i en højere enhed" (Diapason). Joel Bardolet "ud over at gengive partituret udforskede han grænserne for kommunikation og bekræftede alle de elementer, der er involveret i processen, fra vejrtrækning til stilhed." i samarbejde med Michel Camille den kunstneriske leder og Elisa Siber som har en karriere i hele Europa, der blander både solo- og kammermusik. 

Maia Cabeza
Pau Codina

Onsdag den 13. august 2025 kl. 19.30. Sønderho Kirke, Fanø

Onsdag den 13. august 2025 kl. 19.30. Sønderho Kirke, Fanø

Mozart - Tidens hvisken

Maia Cabeza

Toru Takemitsu: Entre-temps for obo og strygekvartet
Arnold Bax: Kvintet for obo og strygekvartet
Wolfgang Amadeus Mozart: Klarinetkvintet i A-dur, K.581

Kom med til en fortryllende aften med kammermusik i Sønderho Kirke på Fanø med et eklektisk program, der bevæger sig fra Toru Takemitsus æteriske klange til Arnold Bax' frodige romantik og Wolfgang Amadeus Mozarts tidløse elegance.

Internationale kunstnere Maia Cabeza, Tim Crawford, Michel Camille, Eddie Pogossian, Pau Codinaog David Daniel Dinu, Ron Chen-Zion bringe disse bemærkelsesværdige værker til live.

David Daniel Dinu
Joke Wijma
Antti Salovaara
Kerstin Thiele

Torsdag den 14. august 2025 kl. 19.30. Sønderho kirke, Fanø

Torsdag den 14. august 2025 kl. 19.30. Sønderho Kirke, Fanø

Romantikkens stemmer - Schubert og Taffanel

Kerstin Thiele

Skrevet i 1876, Taffanels blæserkvintet i G Major betragtes i vid udstrækning som en af hjørnestenene i blæserkvintettens repertoire. Det er et stykke, der hylder fløjtens, oboens, klarinettens, fagottens og hornets individuelle farver, samtidig med at det afslører, hvor problemfrit de kan blandes.

Komponeret i de sidste måneder af Schubert's liv i 1828, den Strygekvintet i C-dur betragtes i vid udstrækning som et af de mest dybtgående og transcenderende værker i kammermusikrepertoiret. Ved at tilføje en anden cello i stedet for den mere traditionelle anden bratsch beriger Schubert ensemblets lyd og skaber et mørkt, resonant fundament, der understøtter de svævende melodier ovenover.

Maia CabezaTim Crawford - violin, Michel Camille - Viola, Pau CodinaEddie Pogossian  - cello,
Kerstin Thiele - fløjte, David Daniel Dinu - obo,
  Ron Chen-Zion - Klarinet, Joke Wijma - horn, Antti Salovaara - Fagot

David
Maia Cabeza
David Daniel Dinu

Fredag den 15. august 2025 kl. 19.30. Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg

Fredag den 15. august 2025 kl. 19.30. Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg

Mozart - Drømmenes efterklang

David Daniel Dinu

Kom med til en fortryllende aften med kammermusik på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg med et eklektisk program, der bevæger sig fra Toru Takemitsus æteriske klange til Arnold Bax' frodige romantik og Wolfgang Amadeus Mozarts tidløse elegance.

Toru Takemitsu: Entre-temps for obo og strygekvartet
Arnold Bax: Kvintet for obo og strygekvartet
Wolfgang Amadeus Mozart: Klarinetkvintet i A-dur, K.581

Internationale kunstnere Maia Cabeza, Tim Crawford, Michel Camille, Eddie Pogossian, Pau Codinaog David Daniel Dinu, Ron Chen-Zion bringe disse bemærkelsesværdige værker til live.

Tim Crawford
Eddie Pogossian
Michel Camille
Maia Cabeza

Lørdag den 16. august 2025 kl. 16.00. Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg

Lørdag den 16. august 2025 kl. 16.00. Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg

Romantikkens stemmer - Schubert og Taffanel

Joke Wijma

Taffanels værk blev komponeret i 1876. Blæserkvintet i G-dur betragtes som en hjørnesten i blæserkvintettens repertoire. Værket fremhæver den unikke karakter af hvert instrument - fløjte, obo, klarinet, fagot og horn - samtidig med at det viser, hvor smukt deres lyde kan smelte sammen til en samlet helhed.

Komponeret i de sidste måneder af Schuberts liv i 1828. Strygekvintet i C-dur betragtes i vid udstrækning som et af de mest dybtgående og transcenderende værker i kammermusikrepertoiret. Ved at tilføje en anden cello i stedet for den mere traditionelle anden bratsch beriger Schubert ensemblets lyd og skaber et mørkt, resonant fundament, der understøtter de svævende melodier ovenover.

Maia Cabeza, Tim Crawford - violin, Michel Camille - Viola, Pau Codina, Eddie Pogossian  - cello,
Kerstin Thiele - fløjte, David Daniel Dinu - obo,  Ron Chen-Zion - Klarinet, Joke Wijma - horn, Antti Salovaara - Fagot

Kerstin Thiele
Antti Salovaara
Maia Cabeza
Ost

Søndag den 17. august 2025 kl. 16.00. Hjerting Kirke, Esbjerg

Søndag den 17. august 2025 kl. 16.00. Hjerting Kirke, Esbjerg

Passioner uden grænser - Janáček, Mendelssohn og Beethoven

Maia Cabeza

"Vi er glade for at kunne fortælle, at der serveres gratis ost og vin - tag for dig og nyd det!"

Leoš Janáčeks Strygekvartet nr. 1kendt som "Kreutzer-sonaten" blev komponeret i 1923 og er et af hans mest følelsesmæssigt intense værker. Kvartetten er inspireret af Tolstojs novelle af samme navn og indfanger temaer som lidenskab, jalousi og tragedie gennem rastløse rytmer og levende, talelignende melodier. Janáček giver afkald på traditionelle strukturer og skaber en rå, presserende musikalsk fortælling, der afspejler historiens psykologiske drama.

I en alder af 20 år, Mendelssohn komponerede sin Strygekvartet nr. 1, op. 12 i en tid med rejser og hurtig kunstnerisk udvikling. Delvist inspireret af Beethovens sene kvartetter bruger han klassiske strukturer som fundament, samtidig med at han inddrager den tidlige romantiks varme, lyrisme og følelsesmæssige dybde. Værket afspejler både hans respekt for traditionen og hans egen fremvoksende, individuelle stemme.

Færdiggjort i 1806, Beethovens Strygekvartet op. 59, nr. 3 er den tredje af "Razumovsky"-kvartetterne, som blev bestilt af grev Andreas Razumovsky, den russiske ambassadør i Wien. I dette værk skubber Beethoven til grænserne for strygekvartetten og udvider både dens udtryksmæssige rækkevidde og strukturelle kompleksitet.

Maia Cabeza, Tim Crawford - violin, Michel Camille - Viola, Pau Codina, Eddie Pogossian - cello

  • Tirsdag den 19. august 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Intime dialoger - Damase og Francaix

Christian Ihle Hadland

Aftenens koncert samler en konstellation af musikere i verdensklasse, som er meget efterspurgte på den internationale scene. aftenen lover en oplevelse uden sidestykke.

Programmet åbner med et af hans mest dybtgående værker. 

Jean-Michel Damase: Trio for obo, horn & klaver
Jean Francaix: Trio for obo, fagot & klaver

Christian Ihle Hadland, klaver David Daniel Dinu obo,  Antti Salovaara Fagot,  Joke Wijma horn

David Daniel Dinu
Joke Wijma
Eddie Pogossian

Onsdag den 20. august 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Onsdag den 20. august 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Romantisk pragt - Brahms & Tanejev

Helene Clemant

To store romantiske værker: et af den tyske mester Brahmsden anden et tårnhøjt russisk modstykke, Taneyev.

 Brahms komponerede sin Strygekvintet nr. 2 i sommeren 1890 i de idylliske omgivelser i Bad Ischl i Østrig. Det var oprindeligt tænkt som hans sidste komposition - Brahms antydede endda, at han ville trække sig tilbage bagefter - men værket udstråler en ungdommelig vitalitet, der modbeviser enhver forestilling om et farvel.

Sergei Taneyev var elev og tæt knyttet til Tchaikovsky og komponerede sin Klaverkvartet i E-dur mellem 1906 og 1911, i en periode hvor han finpudsede sit ry som Ruslands førende kontrapunktiker. Taneyevs dybe beundring for klassisk form og struktur - især hos Beethoven og Brahms - er tydelig i hele kvartetten.

Violinisten Maria Wloszczowska, der er kendt for sin bemærkelsesværdige internationale anerkendelse, slutter sig til Hélène Clément sammen med andre fremtrædende kunstnere som Pablo Hernán Benedí, Christian Ihle Hadland, Michel Camille, Pau Codina og Eddie Pogossian. Dette udvalg lover en rejse gennem kammermusikkens følelsesmæssige og tekniske landskaber og byder på en koncert af dyb skønhed og kompleksitet.

Pau Codina
Michel Camille

Torsdag den 21. august 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø

Torsdag den 21. august 2025 kl. 19.30. Nordby Kirke, Fanø 

Sommeraftener - Brahms og Chausson - romantik og lyrik i det 19. århundrede

Eddie Pogossian

Kom med til vores sidste koncert på Fanø denne sommer til en fængslende koncert med musikere i verdensklasse, som er meget efterspurgte internationalt. Vi er så heldige at være værter for Maria Wloszczowska, Pablo Hernán Benedí, Tim Crawford - violin, Michel Camille, Hélène Clément- bratsch Pau CodinaEddie Pogossian - cello

Johannes Brahms: Strygekvintet nr. 1 i F-dur, op. 88
Ernest Chausson: Klaverkvartet i A-dur, op. 30

Aftenens program samler to store værker fra den senromantiske periode, som hver især afspejler deres komponists unikke stemme og verden. Fra Brahms' smukt udformede strukturer til Chaussons inderlige lyrik byder musikken på en rig rejse gennem det romantiske udtryks mange farver - en perfekt måde at afslutte en sommeraften med kammermusik på. 

Eddie Pogossian

Fredag den 22. august 2025 kl. 19.30. Sct. Catharinæ, Ribe

Fredag den 22. august 2025 kl. 16.00. Sct. Catharinæ Kirke, Ribe

Brahms og Chausson i Ribe

Michel Camille

Kom og vær med i Sct. Catharinæ, Ribe til romantiske mesterværker af Brahms, Enescu og Chausson.

Romantiske mesterværker
Johannes Brahms: Strygekvintet nr. 2 i G-dur, op. 111
George Enescu: Impromptu Concertante i Gis-dur for violin og klaver
Ernest Chausson: Klaverkvartet i A-dur, op. 30

Denne koncert præsenterer et stjernespækket lineup af internationalt anerkendte musikere, herunder pianisten Christian Ihle Hadland; violinister Maria Wloszczowska, Pablo Hernán Benedí; bratschister Michel Camille og Hélène Clément; og cellist Eddie Pogossian.

Maria
Michel Camille
Antti Salovaara

Lørdag den 23. august 2025 kl. 16.00. Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg

Lørdag den 23. august 2025 kl. 16.00. Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg

Strålende kontraster – romantik og vid med et glas sommerrosé

Antti Salovaara

"Vi er glade for at kunne fortælle, at der serveres gratis rosévin - tag for dig og nyd det!"

Brilliant Contrasts - Et farverigt tæppe af romantik og humor

Johannes Brahms: Strygekvintet nr. 1 i F-dur, op. 88
George Enescu: Impromptu Concertante i Gis-dur for violin og klaver
Jean Françaix: Trio for obo, fagot og klaver
Ernest Chausson: Klaverkvartet i A-dur, op. 30

Christian Ihle Hadland, klaver David Daniel Dinu obo,  Antti Salovaara Fagot, Maria Wloszczowska, Pablo Hernán Benedí, Tim Crawford - violin Michel Camille, Hélène Clément - bratsch Pau CodinaEddie Pogossian cello

Michel Camille
Eddie Pogossian
Maria Włoszczowska
Pau Codina

Søndag den 24. august 2025 kl. 16.00. Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg

Søndag den 24. august 2025 kl. 16.00. Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg 

Brahms live på DR med gratis rosévin

"Vi er glade for at kunne fortælle, at der serveres gratis rosévin - tag for dig og nyd det!"

Kom til Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg lørdag den 24. august kl. 16 til en fængslende koncert med musikere i verdensklasse, som er meget efterspurgte internationalt.

Dagens program samler musik fra meget forskellige tider og steder, og hvert stykke byder på sin egen historie. Brahms' strygekvintet nr. 2, som blev skrevet i slutningen af hans liv, har den rigdom og dybde, som kendetegner en komponist, der ser tilbage med klarhed. Damases trio fra 1968 bringer en lettere, mere legende ånd - og afspejler en tid i efterkrigstidens Frankrig, hvor traditionen mødte modernismen. Og Taneyevs klaverkvartet viser, hvordan russiske komponister i begyndelsen af det 20. århundrede var ved at finde deres egen stemme inden for den vestlige klassiske tradition, noget som lå Taneyev meget på sinde. som både komponist og underviser.

Johannes Brahms: Strygekvintet nr. 2 i G-dur, op. 111
Jean-Michel Damase: Trio for obo, horn og klaver
Sergei Taneyev: Klaverkvartet i E-dur, op. 20

Christian Ihle Hadland, klaver David Daniel Dinu obo,  Joke Wijma horn, Maria Wloszczowska, Pablo Hernán Benedi, - violin Michel Camille, Hélène Clément - bratsch Pau CodinaEddie Pogossian - cello

Christian Ihle Hadland
Joke Wijma
da_DKDansk