Skip to main content

Alle koncerter

Christian Ihle Hadland, klaver

Christian Ihle WebI det sidste årti har Christian Ihle Hadland etableret sig som en sand håndværker på klaveret, en musiker, hvis delikate, raffinerede spil og individuelle touch har ført ham til de mest prestigefyldte scener i verden.

Christian fik international opmærksomhed i 2011 som BBC New Generation Artist.

Christian fik international opmærksomhed i 2011, da han begyndte en toårig periode som BBC New Generation Artist. Som NGA optrådte han med alle BBC's fem symfoniorkestre fra London til Manchester og transmitterede solo- og kammerkoncerter for selskabet i London. Som afslutning på sin periode var Christian solist i Beethovens anden klaverkoncert ved BBC Proms med Oslo Filharmonikerne under Vasily Petrenko; koncerten blev transmitteret live, og Christian blev rost af Londons kritikere for sin "perleagtige" og "ordrige" lyd.

Christian fik sin professionelle koncertdebut med KORK, det norske radioorkester, da han var 15 år gammel. Siden har han optrådt med alle de store orkestre i Skandinavien, herunder Sveriges Radios og Danmarks Radios Symfoniorkestre, Kungliga Filharmonikerna i Stockholm, Helsinki og Oslo samt Det Svenske Kammerorkester. I Storbritannien har han optrådt som koncertsolist med Hallé Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Scottish Chamber Orchestra og Manchester Camerata, ud over sit arbejde med BBC-orkestrene. Denne sæson omfatter hans debut med Orchestre National de Lyon, ved siden af Leonard Slatkin, geninvitation til Helsinki Philharmonic med Thomas Søndergaard, samt optrædener med BBC Philharmonic og Det Norske Kammerorkester. Christian er en respekteret indspilningskunstner, hvis cd med Mozarts klaverkoncerter med Oslo Filharmoniske Orkester blev nomineret til Spellemannprisen i 2014, den højeste udmærkelse for indspillet musik i Norge. Christians cd med Holberg-variationer, indspillet med Ensemble 1B1, vandt Spellemann-prisen i 2015. Hans indspilning af værker for cello og klaver af Grieg og Granger, lavet med den danske cellist Andreas Brantelid, blev udgivet på BIS i 2015 og straks udnævnt til Gramophone Editor's Choice. Hans seneste album The Lark, udgivet på Simax, blev straks nomineret til Spellemann-prisen 2017.

Christian blev født i Stavanger i 1983 og fik sin første klaverundervisning, da han var otte år gammel. Som 11-årig kom han ind på Rogaland Musikkonservatorium, og i 1999 begyndte han at tage timer hos professor Jiri Hlinka, både privat og på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo.

Christian er født i Stavanger i 1983 og fik sin første klaverundervisning som 8-årig.

Haraldsgade 60
6700 Esbjerg,
Danmark

Ledelse

TO TOP

© 2016 – ESBJERG INTERNATIONAL CHAMBER MUSIC FESTIVAL