Spring til hovedindhold

Joke Wijma, horn

Joke Wijma wwwJoke Wijma, horn

Joke Wijma er en fremtrædende hollandsk hornist, der er kendt for sin alsidighed og udtryksfulde kunstneriske evner. Siden 2005 har hun været et kernemedlem af Esbjerg EnsembleDanmarks førende kammergruppe, der er kendt for sine dynamiske fortolkninger af både klassisk og moderne repertoire.

Wijmas musikalske rejse begyndte på Udestue i Groningenhvor hun studerede under Frank Brouns og Hans Dullarert. Hun finpudsede sit håndværk yderligere på Hochschule für Musik und Theater Hamburgog studerede med den anerkendte hollandske hornist Ab Koster. Efter sin eksamen i 2004 fortsatte hun sine studier hos Koster, samtidig med at hun var i praktik hos Duisburger Filharmonikerneog får værdifuld orkestererfaring. 

I løbet af sin karriere har Wijma optrådt i hele Europa, Nordamerika og Asien, hvor hun har vist sit talent i en række forskellige musikalske sammenhænge. Hendes repertoire spænder fra traditionelle klassiske værker til moderne avantgarde-stykker og afspejler hendes engagement i musikalsk udforskning og innovation.

En særlig mindeværdig oplevelse i hendes karriere var at optræde Peter Maxwell Davies' "Havørn" for solohorn udendørs, samtidig med et live rovfugleshow. Denne unikke forestilling er et eksempel på hendes eventyrlystne ånd og dedikation til at skabe fordybende musikalske oplevelser.

Ud over sin karriere som musiker er Wijma aktivt involveret i musikundervisning og outreach, hvor hun afholder masterclasses og workshops for at inspirere den næste generation af musikere. Hendes bidrag til Esbjerg Ensemble og det bredere musikalske samfund fortsætter med at berige det kulturelle landskab.

David Daniel Dinu, obo

David Daniel Dinu, obo

David Daniel Dinu, født i Bukarest i 1999, er en meget dygtig oboist, som i dag bor i København. Hans musikalske rejse begyndte i en ung alder, og han har siden udviklet sig til en fremtrædende figur i den klassiske musikverden.

Dinu afsluttede sin bachelorgrad på National University of Music i Bukarest, hvor han modtog grundig træning og finpudsede sit håndværk. Hans engagement og talent var tidligt tydeligt og banede vejen for videregående studier. Dinu søgte at videreudvikle sin ekspertise og indskrev sig på en postgraduat uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Her bliver han undervist af professor Max Artved, en fremtrædende oboist, der er kendt for sin enestående undervisnings- og optrædenskarriere.

I løbet af sine studier og sin professionelle karriere har Dinu fået stor erfaring med at optræde med flere prestigefyldte orkestre. Han har spillet med Tivolis Promenadeorkester, Det Danske Kammerorkester, Københavns Filharmoniske Orkester og Danmarks Radios Symfoniorkester. Disse muligheder har givet ham mulighed for at fremvise sin tekniske dygtighed og musikalske følsomhed, hvilket har givet ham anerkendelse og respekt i det klassiske musikmiljø.

Ud over disse resultater har David Daniel Dinu sikret sig den anerkendte stilling som oboist i Esbjerg Ensemble. Esbjerg Ensemble er Danmarks mest fremtrædende professionelle internationale kammermusikgruppe, der er kendt for sine dynamiske optrædener og dedikation til både moderne og klassisk repertoire. Ensemblets bidrag til den danske musikscene er betydelige, og Dinus rolle i gruppen fremhæver hans enestående talent og alsidighed som musiker.

Dinus engagement i Esbjerg Ensemble giver ham mulighed for at engagere sig i en bred vifte af musikalske aktiviteter, fra at opføre komplicerede kammerværker til at deltage i innovative musikalske projekter. Ensemblets engagement i kunstnerisk kvalitet og dets levende tilstedeværelse på den danske musikscene giver Dinu en platform til at videreudvikle sit kunstneriske virke og samarbejde med andre topmusikere.

I sin relativt korte, men allerede imponerende karriere har David Daniel Dinu demonstreret et dybt engagement i sit håndværk. Hans præstationer er kendetegnet ved deres udtryksfulde dybde, tekniske nøjagtighed og en dybtgående forståelse af oboens unikke stemme. I takt med at han fortsætter med at vokse som kunstner, vil Dinus bidrag til både den danske og den internationale musikscene blive udvidet og yderligere etablere ham som en af de førende oboister i sin generation.

 

Eddie Pogossian, cello

Eddie Pogossian, celloEddie Pogossian

Edvard Pogossian, bedre kendt som Eddie Pogossian, er en meget dygtig cellist, hvis enestående talent og dedikation til musikken har givet ham international anerkendelse. Pogossian blev født ind i en familie med en rig musikalsk arv og begyndte sine cellostudier i en ung alder og demonstrerede hurtigt bemærkelsesværdige færdigheder og musikalitet.

I 2022 opnåede Pogossian betydelig anerkendelse som den stolte overordnede vinder, strygervinderen og vinderen af publikumsprisen ved den prestigefyldte Tunbridge Wells International Music Competition. Denne bemærkelsesværdige præstation er et vidnesbyrd om hans fremragende tekniske færdigheder og dybe fortolkningsevner.

Eddie Pogossans talent blev yderligere anerkendt, da han vandt Juilliards koncertkonkurrence, hvilket førte til en række bemærkelsesværdige optrædener. Han spillede Tchaikovskys Rococo Variations med Juilliard Orchestra under ledelse af den legendariske Itzhak Perlman. Disse optrædener fandt sted på anerkendte spillesteder, herunder David Geffen Hall i New York og Harris Theater i Chicago. Chicago Tribune roste hans optræden og fremhævede hans "forbløffende musikalske og tekniske modenhed" og "vindende lethed i alt, hvad han spillede, kombineret med en fløjlsblød tone."

I løbet af sin karriere har Eddie Pogossian optrådt som solist med flere anerkendte orkestre, herunder Boston Pops, Hollywood Bowl Orchestra, Royal Northern Sinfonia og New Mexico Philharmonic. Hans samarbejde med disse orkestre har styrket hans omdømme som en cellist af ekstraordinær kaliber.

Eddie Pogossans engagement i kammermusik er lige så bemærkelsesværdigt. Han deltog i den anerkendte Yellow Barn og Marlboro Festival fra 2019 til 2022, hvor han finpudsede sine færdigheder og samarbejdede med andre fremtrædende musikere. Han er et dedikeret medlem af Trio IsimsizDet er en klavertrio, som har optrådt i hele Europa med bemærkelsesværdige optrædener i den berømte Wigmore Hall. Hans bidrag til trioen er præget af hans dybe musikalske indsigt og udtryksfulde spil.

Ud over sin karriere som udøvende musiker har Eddie Pogossian for nylig påtaget sig en ny rolle som professor ved Royal Northern College of Music. Dette professorat giver ham mulighed for at dele sin omfattende viden og erfaring med den næste generation af cellister og fremme deres vækst og udvikling inden for klassisk musik.

Eddie Pogossian er også en hyppig gæst som solocellist i Royal Northern Sinfonia, hvor hans lederskab og musikalitet er højt værdsat. Hans engagement i orkestret viser yderligere hans alsidighed og evne til at udmærke sig i forskellige musikalske sammenhænge.

Edvard Pogossans præstationer og bidrag til den klassiske musiks verden er betydelige og vidtrækkende. Hans tekniske mesterskab kombineret med hans udtryksfulde musikalitet har betaget publikum over hele kloden. I takt med at han fortsætter med at optræde, undervise og samarbejde med andre musikere, vil Pogossans indflydelse på det klassiske musiklandskab helt sikkert vokse og inspirere både publikum og andre musikere.

Eddie Pogossian er en alsidig og dynamisk cellist med en karriere, der blander solooptrædener, kammermusik og uddannelsesaktiviteter. Hans nylige udnævnelse til professor ved Royal Northern College of Music markerer et nyt kapitel på hans rejse, hvor han utvivlsomt vil fortsætte med at yde væsentlige bidrag til den klassiske musiks verden.

Pau Codina, cello

Pau CodinaPau Codina, cello

Pau CodinaFødt i 1988 i Barcelona, er en dygtig cellist, der er kendt for sit bemærkelsesværdige talent og sin omfattende optræden i hele Europa. Hans rejse med celloen begyndte i en alder af fem år under ledelse af Eulàlia Subirà i Manlleu, Barcelona. Hans passion og dedikation til instrumentet førte ham til prestigefyldte institutioner som Yehudi Menuhin School, Guildhall School of Music and Drama og Chapelle Musicale Reine Elisabeth, hvor han finpudsede sine færdigheder under vejledning af de berømte cellister Louise Hopkins og Gary Hoffman.

Codinas karriere er præget af optrædener i nogle af de mest prestigefyldte koncertsale i Europa. Han har prydet scener som Wigmore Hall, Royal Festival Hall, Barbican Hall, Concertgebouw Amsterdam, Flagey, Bozar, Pau Casals Auditorium, L'Auditori de Barcelona og Palau de la Música Catalana Concert Hall i Barcelona. Hans alsidighed som musiker er tydelig, da han optræder både som solist og kammermusiker og betager publikum med sin dybe musikalitet og tekniske præcision.

Som solist har Pau Codina samarbejdet med mange anerkendte orkestre. Han har bl.a. optrådt med Franz Liszt Chamber Orchestra of Budapest, Chamber Orchestra of Wallonie, RTVE Orchestra i Madrid, Barcelona Symphony Orchestra og Andorra Chamber Orchestra.

Pau Codinas diskografi omfatter en indspilning af Saint-Saëns' Suite Op. 16 for cello og orkester med Royal Philharmonic Orchestra of Liege, dirigeret af Christian Arming, under pladeselskabet Fuga Libera. For nylig opførte han Robert Schumanns cellokoncert i a-mol, op. 129, med Camera Musicae Orchestra, dirigeret af Salvador Mas.

Ud over sine præstationer har Pau Codina høstet adskillige anerkendelser og priser i løbet af sin karriere. Han er modtager af MBF's Guilhermina Suggia Award og Kronberg Cello Festival Schlosskonzert Prize. Hans talent og kunstneriske evner er også blevet anerkendt ved Primer Palau-konkurrencen i Barcelona, hvor han vandt både tredjeprisen og kritikerprisen. Desuden sikrede han sig førsteprisen i Concurso Permanente-konkurrencen for Jeunesses Musicales i Spanien.

I øjeblikket er Pau Codina medlem af flere fremtrædende ensembler, herunder Esbjerg Ensemble, Oculi Ensemble og Trio Fortuny. Esbjerg Ensemble, Danmarks ældste professionelle internationale kammermusikensemble, er kendt for sine dynamiske optrædener og sit engagement i moderne og klassisk repertoire og bidrager væsentligt til den danske musikscene.

Trio Fortunysom blev dannet på baggrund af det dybe venskab mellem Codina, violinisten Joel Bardolet og pianisten Marc Heredia, er især kendt for sine dynamiske optrædener og unikke musikalske projekter i hele Europa. Trioen har optrådt på store europæiske scener og har indspillet to album i digitalt videoformat med værker af Schubert, Brahms, Beethoven, Shostakovich og Mendelssohn. Deres samarbejde er påvirket af anerkendte musikere og mentorer som Ferenc Rados, Rainer Schmidt, Claudio Martínez, Gary Hoffman, Anton Kernjak og Jonathan Brown.

Trio Fortunys optrædener er blevet vist på prestigefyldte festivaler, herunder Wissembourg International Music Festival, Portaferrada, Temporada Ibercamera Girona, Centro Nacional de Difusión Musical, L'Auditori de Barcelona, Bachcelona og Palau de la Música Catalana. De har især sikret sig et kunstnerisk ophold på Palau de la Música Catalana i tre sæsoner fra 2023-2024, hvilket yderligere cementerer deres omdømme i den klassiske musikverden.

Pau Codinas bidrag til musikken, både som udøver og samarbejdspartner, fortsætter med at inspirere og påvirke både publikum og andre musikere. Hans dedikation til sit håndværk og hans evne til problemfrit at blande tekniske færdigheder med følelsesmæssig dybde gør ham til en enestående cellist i sin generation. I takt med at han fortsætter med at optræde og udvide sit repertoire, vil Pau Codinas indflydelse på det klassiske musiklandskab blive endnu mere markant.

Maia Cabeza, violin

Maia Cabeza

Den canadisk-amerikanske violinist Maia Cabeza har en mangefacetteret karriere som solist, kammermusiker og orkesterleder. Hun har vundet adskillige internationale konkurrencer, og hendes største priser omfatter 1. prisen ved Leopold Mozart Violinkonkurrence i Augsburg i 2013 og 2. prisen (Bach-prisen) ved Johann Sebastian Bach-konkurrencen i Leipzig i 2018. Som solist har hun optrådt med flere bemærkelsesværdige orkestre, bl.a. Augsburg Philharmonic, St. Petersburg State Symphony Orchestra, Vienna Chamber Orchestra, Philadelphia Orchestra, Munich Radio Orchestra, Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, Edmonton Symphony og Detroit Symphony.

Hendes solo- og kammermusikoptrædener har bragt hende til nogle af verdens vigtigste sale, bl.a. Carnegie Hall, Wigmore Hall, Teatro Colón og Berlin Philharmonie. I 2016 udgav hun en meget rost debut-cd på Oehms Classics, som indeholder kontrasterende solo- og kammermusikværker af Mozart og Schnittke.

Maia Cabeza er ekstremt passioneret og dedikeret til kammermusik, og i november 2024 sluttede hun sig til det britisk-baserede Dorisk kvartet som førsteviolin. Hun har optrådt på mange prestigefyldte festivaler som Marlboro Music Festival, Lockenhaus, Rheingau, Kronberg "Chamber Music Connects the World", Ravinia, Saronic Music Festival, Krzyżowa Music, Southwell, Verbier Festival Academy og Prussia Cove Open Chamber Music, hvor hun deltog i turnégruppen i 2015. På disse og andre festivaler har hun haft mulighed for at samarbejde med fremtrædende musikere som Vilde Frang, Nobuko Imai, Steven Isserlis, Kim Kashkashian, Christian Tetzlaff, Dénes Várjon og forskellige medlemmer af Cleveland-, Guarneri- og Juilliard String Quartets. Ud over sine solo- og kammermusikaktiviteter optræder Maia regelmæssigt med europæiske toporkestre.

Maia Cabeza er medleder af Aurora Orchestraog er også medlem af Europas kammerorkester og første sekundant ved Kammerakademie Potsdam. Hun er blevet inviteret til at være gæsteleder for orkestre som Czech Philharmonic, Haydn Philharmonie og Orchestra Leonore, blandt andre. Maia er også interesseret i historisk informeret opførelsespraksis og optræder regelmæssigt i kammerensembler på barok- og klassisk violin.

Maia Cabeza blev født i Japan i 1992 og er af argentinsk afstamning. Hun fik sin bachelorgrad ved Curtis Institute of Music (Philadelphia, USA), hvor hun studerede med Ida Kavafian og Joseph Silverstein, og var medlem af Berlin Philharmonic Karajan Orchestra Academy mellem 2012-2014. Hun fortsatte sine studier og fik sin kandidatgrad i Berlin på Hanns Eisler Musikhochschule i Antje Weithaas' klasse. Maia spiller på en Carlo Ferdinando Landolfi-violin (ca. 1750), som er udlånt af Canada Council for the Arts Musical Instrument Bank.

da_DKDansk