Spring til hovedindhold

Elisa Siber, cello

Elisa Siber

Elisa Siber er en østrigskfødt cellist, der er kendt for sit udtryksfulde og alsidige musikerskab. Hun optræder både som solist og kammermusiker og beskæftiger sig med en bred vifte af musikalske udtryk.

stilarter - fra barok til nutidporære værker. Siber er medlem af Balthasar Neumann Orchestra, et ensemble, der er kendt for sine historisk informerede opførelser.  Hun samarbejder også med strygekvartetten NoGo, som udforsker nordiske folketraditioner gennem innovative arrangementer. 

Ud over sin karriere som musiker er Siber dedikeret til musikuddannelse. Hun underviser i cello på Regionale Musikschule Sissach i Schweiz, hvor hun deler sin passion for musik med elever i alle aldre. 

Siber har deltaget i tværfaglige projekter som f.eks. koncertrækken "Islands" i samarbejde med kunstneren Zvi Szir, der blander livemusik med billedkunst.  Hendes præstationer er blevet vist ved forskellige koncerter, bl.a. en gengivelse af Dvořáks cellokoncert i h-mol med Orchestra of the University of Music and Performing Arts Graz.

Joel Bardolet, violin

Joel Bardolet
Joel Bardolet, violin

Joel Bardolet, en fremtrædende violinist fra den maleriske by Vigo, har skabt sig en betydelig niche i den klassiske musiks verden. Joel Bardolet er kendt for sine innovative fortolkninger og enestående teknik og er blevet en fremtrædende figur i centraleuropæiske orkestre og kammermusikensembler. Hans præstationer er kendt for deres følelsesmæssige dybde og omhyggelige opmærksomhed på detaljer, hvilket gør ham til en efterspurgt koncertmester og solist.

Joel Bardolets musikalske rejse begyndte i en tidlig alder, næret af en passion for violin, som fik ham til at rejse rundt i Europa i forbindelse med sin uddannelse og karriere. Han har en kandidatgrad fra anerkendte institutioner i Catalonien, Tyskland og Schweiz, hvor han studerede under anerkendte mentorer. Denne forskelligartede uddannelsesmæssige baggrund har givet ham en dyb forståelse af forskellige musikalske traditioner og stilarter, som han dygtigt inkorporerer i sine optrædener.

Et kendetegn ved Joel Bardolets kunstneriske virke er hans evne til at skabe tankevækkende og engagerende musikalske programmer. Han arbejder tæt sammen med andre musikere for at udforske rytmisk præcision, frasering og sammenhæng i lyden. Hans fortolkningsstil er kendetegnet ved sin intentionalitet og porøsitet, som giver ham mulighed for at komme i dyb kontakt med musikken og sit publikum. Joel Bardolets optrædener er ikke bare opvisninger i teknisk dygtighed, men er dybt fordybende oplevelser, der inviterer lytterne med på en fælles musikalsk rejse.

I løbet af sin karriere har Joel Bardolet optrådt med adskillige prestigefyldte orkestre og kammerensembler. Han har stået på scenen som solist med bl.a. Wiener Kammerorkester, Orchestre de Chambre de Lausanne, Scottish Chamber Orchestra og Basel Chamber Orchestra. Hans fortolkninger af det klassiske repertoire, især værker af Bach, Beethoven og Brahms, er blevet rost for deres klarhed, følelser og tekniske ekspertise.

Ud over sit arbejde med det etablerede repertoire er Joel Bardolet en ivrig tilhænger af moderne musik. Han samarbejder regelmæssigt med moderne komponister og har uropført flere nye værker, hvilket viser hans alsidighed og engagement i at udvide violinens repertoire. Hans fremførelser af moderne musik er præget af den samme stringens og passion, som definerer hans fortolkninger af klassiske værker.

Ud over koncertscenen er Joel Bardolet dybt engageret i musikalsk uddannelse. Han afholder ofte masterclasses og workshops, hvor han deler sin omfattende viden og passion for violin med håbefulde musikere. Hans undervisningsfilosofi opmuntrer de studerende til at engagere sig dybt i deres musik og fremmer en følelse af personligt udtryk og kreativitet. Joel Bardolets dedikation til uddannelse sikrer, at hans indflydelse rækker ud over hans egne optrædener og former den næste generation af violinister.

Et af højdepunkterne i Joel Bardolets karriere er hans engagement i Klassisk Sommer Festival i Danmark. Hans optrædener på festivalen er meget efterspurgte begivenheder, der er kendt for deres følelsesmæssige intensitet og tekniske brillians. Bardolets tilstedeværelse på festivalen beriger ikke kun begivenheden, men bringer også hans enestående talent ud til et bredere publikum.

Joel Bardolet er også en af grundlæggerne af Fortuny Trio sammen med cellisten Pau Codina og pianist Marc Heredia. Trioen er berømt for sine dynamiske og sammenhængende optrædener, der blander individuel kunst med en samlet ensemblelyd. Sammen har de optrådt i hele Europa og høstet stor anerkendelse for deres fortolkninger af både klassiske og moderne værker. Fortuny Trio er dedikeret til at udforske en bred vifte af repertoire, fra de store klassiske trioer til nye kompositioner, og bidrager dermed til udviklingen af kammermusik.

Ud over sine live-optrædener har Joel Bardolet en imponerende diskografi, der viser hans alsidighed som violinist. Hans indspilninger omfatter værker af både klassiske og moderne komponister, hvilket afspejler hans brede musikalske interesser og hans evne til at give nye perspektiver til velkendte værker.

Joel Bardolets bidrag til den klassiske musiks verden er betydelige og vidtrækkende. Hans innovative tilgang til optræden kombineret med hans dedikation til uddannelse og hans støtte til moderne musik gør ham til en unik og indflydelsesrig figur på området. I takt med at han fortsætter med at optræde og undervise, vil Bardolets indflydelse på musikverdenen helt sikkert vokse og inspirere både publikum og musikere med sit ekstraordinære talent og sin passion for violinen.

Joel Bardolets engagement i både solo- og ensembleoptræden, sammen med hans fortalervirksomhed for moderne musik og dedikation til undervisning, sikrer, at han fortsat er på forkant med den klassiske musikscene. Hans arbejde med Fortuny Trio er et yderligere eksempel på hans samarbejdsånd og hans evne til at få det bedste frem i sine medmusikere. I takt med at han fortsætter med at udvikle sig som kunstner, er Joel Bardolet klar til at yde endnu større bidrag til den klassiske musiks rige tapet og efterlade et uudsletteligt præg på publikum og musikere over hele verden.

Dominic Chamot, klaver

Dominic Chamot, guitar

Kritikerne roser ham som "en musiker, hvis finesse, intelligens og følsomhed går op i en højere enhed" (Diapason), og som skaber øjeblikke af "ren skønhed" (Bachtrack), Dominic Chamot er ved at udvikle sig til "en af de nye musikalske stjerner på den internationale klaverscene" (Fono Forum).

Han er født i Köln i 1995 og har vundet Viotti-, Ferrol- og CIPCE-konkurrencerne samt seks andre konkurrencer. Han har også vundet 26 andre priser og udmærkelser ved konkurrencer som Maria-Canals, Hilton Head og mange flere.

Hans karriere begyndte i en ung alder, da han som 12-årig blev optaget i klassen hos professor Sheila Arnold på Pre-College-Cologne ved HfMT Köln, hvilket gav ham afgørende musikalske impulser. Kort tid efter modtog han internationale priser i Berlin, Zwickau, Enschede, Weimar, Köln osv. samt optrædener på prestigefyldte steder som Berlin og Köln Philharmonie, Wiener Musikverein, Palau de la Musica Catalana Barcelona og mange andre.

Chamot uddybede derefter sine studier hos Claudio Martinez-Mehner i Basel. Han afsluttede sin bachelor- og kandidatgrad i specialiseret udførelse (solist) med topkarakterer og udmærkelser, og ved afslutningen af sine pædagogikstudier med Zoltan Fejervari vandt han også prisen for årets bedste recital på Basel Music Academy. Siden 2024 har han modtaget undervisning af Rena Shereshevskaya som en del af "Elite"-programmet på Ecole Normale de Musique i Paris.

I mellemtiden udviklede hans ry som en alsidig musiker sig, hvilket førte til optrædener over hele verden. Han spillede koncerter i 17 lande på 4 kontinenter, optrådte for nylig flere gange i Berlin Philharmonie, vandt nogle af Schweiz' mest eksklusive stipendier under sine studier og blev inviteret af WDR Symphony Orchestra som solist til en koncert i Köln Philharmonie. Efter disse succeser fulgte yderligere invitationer fra orkestre i hele Tyskland samt Orchestra Sinfonica di Milano, ORF Symphony Orchestra Vienna, Orquesta Sinfonica de Galicia og mange flere. Han har samarbejdet med dirigenter som Jukka-Pekka Saraste, Cornelius Meister, Joseph Bastian og mange andre. I New York tryllebandt han publikum med sin optræden i Steinway Hall som en del af "Classical Bridge Festival".

I 2025 omfatter højdepunkterne koncerter på Fondation Louis Vuitton i Paris, på Tokyo International Forum og på klaverfestivalen La Roque-d'Anthéron.

Han er også meget efterspurgt som kammermusiker: Han bliver gentagne gange inviteret til festivaler (Gstaad, Davos, Schwetzingen Mozart Festival, Mecklenburg-Vorpommern Festival), optræder regelmæssigt med musikere fra Schweiz' bedste orkestre (Tonhalle Zürich, Luzern Symfoniorkester, Basel Symfoniorkester m.fl.) og har udgivet en duo-cd med Sergio Pires, førsteklarinettist i London Symphony Orchestra. Andre kammermusikpartnere omfatter Kian Soltani, Sirena Huang og mange flere.

Dominic Chamot har modtaget stipendier fra Jürgen Ponto Stiftung, Deutschen Stiftung Musikleben, Migros-Kulturprozent, Lieven Piano Foundation, Jmanuel und Evamaria Schenk Stiftung, August-Pickhardt Stiftung, Stiftung für junge Musiktalente Meggen og Kiefer Hablitzel Stiftung.

Chamot er kendt for sin dybe fortolkningsmæssige indsigt og sit raffinerede touch og roses ikke kun for sin tekniske beherskelse, men også for sin evne til at skabe poetiske, følelsesmæssigt resonante forestillinger. Uanset om han optræder solo, med orkester eller i kammermusik, bringer han klarhed, fantasi og en stærk følelse af musikalsk fortælling til hvert stykke, han fortolker.

Ud over sine liveoptrædener er Chamot aktivt involveret i indspilningsprojekter. Et kommende soloalbum med værker af Schumann, Ravel og nutidige schweiziske komponister er i øjeblikket under forberedelse og viser hans spændvidde og interesse for kontrasterende musikalske sprog. Hans indspilninger er allerede blevet sendt på store radiostationer i hele Europa, herunder SWR, WDR og Radio SRF 2 Kultur, hvilket yderligere udvider hans rækkevidde og anerkendelse.

I sin fortsatte kunstneriske udvikling er Chamot optaget af at udforske nyt repertoire, fremme mindre kendte komponister og engagere sig i moderne musik. Med en stadigt voksende international tilstedeværelse repræsenterer han en ny generation af pianister, der blander tradition med nysgerrighed og brillians med dybde.

Dmitry Smirnov, violin

Dmitry Smirnov

Dmitry Smirnov betragtes i vid udstrækning som en af de enestående personligheder i den unge generation af violinister. ARD-prisvinderen optræder som solist med førende orkestre som Bavarian Radio Symphony Orchestra eller Festival Strings Lucerne og i koncertsale fra Carnegie Hall i New York til Nikkei Hall i Tokyo.

Som en "enfant terrible" inspirerer han publikum med sin dristige kunstneriske vision og enestående virtuositet, herunder i historisk informerede fortolkninger af traditionelt repertoire. Som en efterspurgt kammermusiker optræder Dmitry Smirnov regelmæssigt med partnere som Sol Gabetta og Ilya Gringolts og fungerer også som koncertmester og solist for Giovanni Antoninis "Haydn Project 2032".

I den kommende sæson, Dmitry Smirnov vil få sin debut med orkestre som f.eks. Oslo Filharmoniske Orkester og den Stuttgart Filharmonikerne og vil fungere som koncertmester for Cappella Gabettas europæiske turné. I marts 2026 vil han i Tchaikovsky Concert Hall i Moskva præsentere verdenspremieren på violinkoncerten af den berømte russiske komponist Gavriil Popov, som man troede var gået tabt, og som han færdiggjorde efter måneders arkiv- og transskriptionsarbejde.

Indspilningsprojekter med lutenisten og Harnoncourt-eleven Luca Pianca med værker af Paganini samt samarbejdet med Ilya Gringolts om Vivaldis dobbeltkoncerter vil berige hans hidtidige diskografi, som allerede indeholder soloværker fra J. S. Bach til Bartók samt forskellige romantiske violinkoncerter (på tarmstrenge).

Dmitry Smirnov har vundet priser ved adskillige internationale konkurrencer, herunder førstepriser ved Moscow Oistrakh Competition (2006), Tibor Varga Competition (2015) og Concours d'Interprétation Musicale de Lausanne (2017), andenpriser ved International Yehudi Menuhin Competition (2008) og Concours d'Interprétation Musicale de Lausanne (2017). ARD's musikkonkurrence (2021), en kontroversiel eliminering i semifinalen af Dronning Elisabeth-konkurrencen (2024) og tre priser ved Concours international Long-Thibaud-Crespin i 2018, herunder kritikerprisen for den bedste fortolkning af samtidsmusik. Han har modtaget adskillige stipendier, og hans arbejde støttes af generøse donorer som Pierino Ambrosoli Foundation.

Dmitry Smirnov optræder regelmæssigt som solist og kammermusiker på anerkendte festivaler, herunder Salzburg Festival, Lucerne Festival, Gstaad Menuhin Festival, LuganoMusica, Heidelberger Frühling, Rheingau Music Festival, Davos Festival, Grafenegg Festival, Stresa Festival, Solsberg Festival, Festival delle Muse Salentine og Inverno Musicale (Brasilien).

Som solist har han arbejdet med dirigenter som Giovanni Antonini, Heinz HolligerPhilippe Herreweghe, Vladimir Spivakov, Gilbert Varga, Stanislav Kochanovsky, Philipp Chizhevsky, Delyana Lazarova og Aurel Dawidiuk og har optrådt med orkestre som Bavarian Radio Symphony Orchestra, Il Giardino Armonico, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Novaya Rossiya State Symphony Orchestra, Moscow Virtuosi, Festival Strings Lucerne, Orchestre de Chambre de Lausanne, Kammerorchester Basel, Sinfonieorchester Basel, Sinfonieorchester St. Gallen, Argovia Philharmonic, Orchestra di Padova e del Veneto og Orchestre Royal de Chambre de Wallonie.

Dmitry Smirnov blev født ind i en musikalsk familie i Skt. Petersborg, hvor han fik sin første violinundervisning som fireårig og fortsatte sin uddannelse på Rimsky-Korsakov-konservatoriet. Efterfølgende studier førte ham til Haute École de Musique Lausanne i klasse med Pavel Vernikov efterfulgt af studier med Rainer Schmidt på Basel Music Academy. I forbindelse med barokmusik optræder Dmitry også som bratschist, cellist og cembalist. Hans hovedinstrument er en violin af Philipp Bonhoeffer (2018).

Dmitry Smirnov er kendt for sin intellektuelle nysgerrighed og frygtløse tilgang til repertoiret og roses især for intensiteten og individualiteten i sine fortolkninger. Uanset om han fremfører de rige teksturer i romantiske koncerter eller de rene linjer i baroksonater på gamle instrumenter, kombinerer han analytisk dybde med instinktiv musikalsk historiefortælling. Han er engageret i at bringe mindre kendte værker frem i lyset, ofte ved at undersøge glemte partiturer og genintroducere dem med frisk indsigt. Sideløbende med sin optræden underviser han også i masterclasses og har været mentor for unge strygere på festivaler og akademier i hele Europa. Hans dedikation til uddannelse og historisk opførelsespraksis gør ham til en vigtig stemme i udformningen af den klassiske musiks fremtid.

Tim Crawford, violin

Tim CrawfordTim Crawford, violin

Tim Crawford er en dygtig britisk violinist, der er kendt for sin ekspertise som både solist og kammermusiker. Tim Crawford studerer i øjeblikket på Basel Musik Akademie under Rainer Schmidt og har opbygget en fornem karriere med koncerter i hele Storbritannien og Europa. Hans dybe forbindelse til musikken begyndte tidligt, da han blev født af to violinistforældre, og han begyndte sin formelle uddannelse på Royal Academy of Music i en alder af fire år. I løbet af sin tid der vandt han adskillige priser og udmærkelser, hvilket cementerede hans ry som et vidunderligt talent.

Tim Crawford fortsatte sine studier på Guildhall School of Music i London, hvor han afsluttede sin bachelorgrad under Alexander Janiczek. Han blev tildelt et Concert Recital Diploma, Ivan Sutton Chamber Prize og Lord Mayor's Prize for den højeste karakter i hele musikafdelingen. Hans enestående præstationer førte til en invitation til at vende tilbage som Chamber Fellow.

Tim Crawfords kammermusikkarriere er præget af betydelige samarbejder og resultater. Han er en af grundlæggerne af Teyber Trio sammen med bratschisten Timothy Ridout og cellisten Tim Posner, et partnerskab, der har blomstret, siden de var 15 år. Fra 2017 til 2020 spillede han med Barbican Quartet, hvor de vandt førsteprisen og Classical Era-prisen ved Joseph Joachim International Chamber Music Competition. For nylig var han med til at grundlægge Valo Kvartet med Maria Włoszczowska, Lilli Maijala og Amy Norrington, hvor han fortsætter sin rejse inden for kammermusik med mangeårige spillepartnere.

Hans tilknytning til Esbjerg Ensemble er et andet højdepunkt i hans karriere, hvor han jævnligt optræder og udvider sin omfattende erfaring med ensemblespil. Tim Crawford har også været en hyppig deltager i IMS Prussia Cove Masterclasses, hvor han har studeret med Andras Keller og Steven Isserlis. I 2019 blev han inviteret med på IMS Open Chamber Music Tour i Storbritannien, hvor han fremviste sine talenter på prestigefyldte spillesteder, herunder Wigmore Hall i London.

Tim Crawfords alsidighed strækker sig til hans lederroller; han leder Collegium, en strygergruppe grundlagt af Lawrence Power, og optræder regelmæssigt med Arcangelo, et førende ensemble under ledelse af Jonathan Cohen. Hans optrædener med disse grupper er kendt for deres historiske og moderne instrumentkvalitet.

I løbet af sin karriere er Tim Crawford blevet inviteret til mange af Europas fineste kammermusikfestivaler. Han har optrådt sammen med anerkendte kunstnere som Steven Isserlis, Lawrence Power, Alexi Kenney, Philippe Graffin, Amy Norrington, Alasdair Beatson, Bengt Forsberg, Timothy Ridout og Paolo Giacometti. Han er fast inventar på festivaler som Musikdorf Ernen, IMS Prussia Cove, Lewes Chamber Festival og Wye Valley Chamber Festival. I år ser han frem til at debutere på West Wycombe Chamber Festival og Festival Resonances.

Tim Crawfords diskografi omfatter indspilninger med Celan Quartet, en gruppe, han var en del af fra 2011 til 2014. Kvartetten, som blev dannet med støtte fra MusicWorks Chamber Courses og bratschisten James Boyd, udgav en indspilning af Bergs kvartet op.3, som blev rost af kritikerne. Selv om Celan Quartet ikke længere er aktiv, fortsætter Tim Crawford med at samarbejde med kvartettens medlemmer og fastholder de musikalske bånd, de skabte.

Hans engagement i musikuddannelse og outreach er tydeligt i hans regelmæssige deltagelse i masterclasses og workshops. Tim Crawford er dedikeret til at pleje den næste generation af musikere og understreger vigtigheden af både tekniske færdigheder og udtryksfuld optræden.

Tim Crawford spiller på en Ferdinand Gagliano-violin fra 1770, et instrument, der supplerer hans rige, udtryksfulde lyd. Hans løbende studier, optrædener og indspilninger fortsætter med at berige den klassiske musikverden og gør ham til en af de mest efterspurgte violinister i sin generation. Uanset om det er på scenen, i et klasseværelse eller i et indspilningsstudie, bringer Tim Crawford en dyb passion og dedikation til sit håndværk, hvilket sikrer hans varige indflydelse på den klassiske musiks verden.

Michel Camille, bratsch

Michel Camille, bratschMichel Camille

Michel Camille, der er født i London af finske og britiske forældre, begyndte sin musikalske rejse som 11-årig med et fuldt stipendium til Wells Cathedral School, en af Storbritanniens førende specialiserede musikskoler. Her fik han tidligt erfaring som både solist og kammermusiker og optrådte i hele Europa, Nordamerika og Asien. I denne formative periode fik han mulighed for at arbejde med legendariske kunstnere som Yehudi Menuhin, Yfrah Neamen, Norman del Mar og Igor Ozim.

Siden 1995 har Michel Camille været bratschist i Esbjerg Ensemble, Danmarks førende kammermusikgruppe, der er kendt for sine dynamiske fortolkninger af både klassisk og moderne repertoire. Han var ensemblets kunstneriske leder fra 1997 til 2001. I 1999 grundlagde han Esbjerg Internationale Kammermusikfestival, der samlede komponister og kunstnere i verdensklasse og etablerede den som en levende del af det danske kulturlandskab.

Camille studerede med professor David Takeno på Guildhall School of Music and Drama i London, hvor han fik den prestigefyldte "Premier Prix". Han blev også tildelt "Concerto Prize" på Banff Centre for the Arts i Canada. Tidligt i sin karriere var han solobratschist i ensembler som Academy of St. Martin in the Fields og BBC Symphony Orchestra.

Michel Camille er en passioneret kammermusiker, der har turneret meget med Esbjerg Ensemble og gæsteoptrådt med mange internationale grupper. Hans arbejde som kurator og kunstnerisk leder er kendt for at skubbe til grænserne og blande klassisk repertoire med moderne værker, tværfaglige samarbejder og innovativ programmering, der vækker genklang hos nutidens publikum.

Michel Camilles optrædener er blevet sendt bredt i dansk og international radio, herunder DR P2, og han har indspillet adskillige kammerværker på cd med Esbjerg Ensemble og andre samarbejdspartnere. Hans diskografi spænder over musik fra Schubert og Brahms til nulevende komponister og afspejler hans dybe engagement i både tradition og innovation. Disse indspilninger roses for deres klarhed, varme og kommunikative energi og når fortsat ud til et publikum langt uden for koncertsalen.

Ud over koncertsalen deler Camille sine musikalske projekter og optrædener via sin voksende tilstedeværelse på YouTube, hvor han kommer i kontakt med et bredere publikum og giver indsigt i sin kunstneriske rejse. Hans YouTube-kanal, Michel Camille - YouTubehar fået over 9.000 abonnenter og indeholder en mangfoldig samling af kammermusikopførelser. Især hans samarbejde om Schuberts "Forellekvintet" har tiltrukket sig betydelig opmærksomhed, hvilket afspejler hans evne til at engagere publikum gennem digitale platforme.

Han er også dedikeret til at vejlede unge musikere gennem masterclasses og uddannelsesmæssige tiltag, der inspirerer den næste generation af kammermusikere.

da_DKDansk