Spring til hovedindhold

Daniel Hammersly

Daniel Hammersly, cello

Daniel begyndte for alvor sine studier på Abingdon School som musikstipendiat, før han gik på Durham University. Efter at have opnået en førsteklasses eksamen i musik flyttede han til London for at studere med Alexander Boyarsky på Royal College of Music og efterfølgende med Louise Hopkins. Inden for seks måneder efter afslutningen af sine studier blev Daniel udnævnt til medlem af Royal Philharmonic Orchestra.

Hans karriere i RPO strakte sig over næsten ti år under ledelse af to store maestroer, Daniele Gatti og Charles Dutoit, og omfattede adskillige turnéer i Nordamerika og Europa samt besøg i Kina, Korea og Japan.

I 2012 blev Daniel glad for at blive tilbudt stillingen som førstecellist i Royal Northern Sinfonia, og han er nu meget stolt af at kalde Nordøst for sit hjem. Han bor i Tynemouth få minutter fra Longsands-stranden, hvor han dyrker sin nyfundne interesse for surfing.
Daniel er stadig en efterspurgt cellist som både kammer- og orkestermusiker og arbejder regelmæssigt i London med BBC Symphony Orchestra, især i Proms-sæsonen.
Han har optrådt med Sting som solocellist på den europæiske del af Symphonicities-turnéen og med de danske art-rockere Efterklang, ligesom han jævnligt optræder med komponisten Anna Merediths eklektiske band Horsebox.
Daniel spiller på en karakteristisk moderne italiensk cello af Guillermo Rossi, fremstillet i Pavia i 1925.

da_DKDansk