Spring til hovedindhold

Ravel. "Les Apaches"

Nordby Kirke, Fanø. Torsdag den 22. august 2024 kl. 19.30

ENKELTBILLETTER All-inclusive festivalbillet KR. 700,-

Wolfgang Amadeus Mozart: Strygekvintet nr. 4 i g-mol, K. 516

Maurice Ravel: Sonate for violin og cello

Erich Wolfgang Korngold: Sekstet for strygere i D-dur, op. 10

Ravel. "Les Apaches"

Torsdag den 22. august 2024 kl. 19.30 præsenterer Klassisk Sommer Festival en koncert med titlen "Ravel. Les Apaches" i Nordby Kirke på Fanø. Her vil nogle af de mest talentfulde musikere i den klassiske musikverden optræde med værker af Wolfgang Amadeus Mozart, Maurice Ravel og Erich Wolfgang Korngold.

Aftenen begynder med Mozarts Strygekvintet nr. 4 i g-mol, K. 516, et dybt og indadvendt værk komponeret i en periode med personlig uro for Mozart. Kvintetten er en rejse gennem en række følelser, der begynder med en dramatisk Allegro, efterfulgt af en yndefuld Menuetto, en gribende Adagio ma non troppo og slutter med en Adagio, der går over i en temperamentsfuld Allegro. Opførelsen lover at indfange dybden og skønheden i Mozarts musik og bringe den til live i Nordby Kirkes intime omgivelser.

Efter Mozart vil programmet byde på Ravels Sonate for violin og cello, et værk, der afspejler indflydelsen fra gruppen "Les Apaches", som forsøgte at bryde med traditionelle musikalske former. Sonaten er skrevet i kølvandet på 1. verdenskrig og viser det dialogiske samspil mellem violin og cello med innovative teksturer og harmonier, der fremhæver Ravels beherskelse af form og hans evne til at formidle komplekse følelser. De fire satser - Legro, Très vif, Lent og Vif, avec entrain - vil blive fremført af Maria Wloszczowska og Pau Codina, hvis dynamiske kemi og tekniske dygtighed lover at bringe Ravels vision til live.

Aftenen afsluttes med Korngolds sekstet for strygere i D-dur, op. 10, et frodigt, romantisk værk komponeret, da Korngold kun var 17 år gammel. Dette stykke varsler hans senere succes som Hollywood-komponist med sin lyriske Moderato, dybt udtryksfulde Adagio, legende Intermezzo og energiske Finale. Sekstetten vil blive fremført af et stjerneensemble bestående af Pablo Hernán Benedí, Tim Crawford, Michel Camille, Hélène Clément, Pau Codina og Eddie Pogossian. Deres kombinerede talenter og dybe forståelse af repertoiret vil sikre en opførelse, der både er teknisk strålende og følelsesmæssigt velklingende.

Musikerne ved denne koncert er alle kendt for deres dygtighed og kunstneriske kunnen. Maria Wloszczowska, en polsk violinist, er kendt for sit udtryksfulde spil og sin tekniske beherskelse. Hun har optrådt i hele Europa og har vundet adskillige internationale konkurrencer. Hendes fortolkninger er præget af en dyb forståelse af repertoiret og en passion for kammermusik.

Den spanske violinist Pablo Hernán Benedí er berømt for sine dynamiske optrædener og alsidige musikalitet. Som medlem af den prisbelønnede Chiaroscuro Quartet har han vundet anerkendelse for sine fortolkninger af både klassiske og moderne værker. Hans stil kombinerer præcision med et følelsesladet touch, der betager publikum.

Den britiske violinist Tim Crawford har etableret sig som en fremtrædende figur på kammermusikscenen. Tim er uddannet fra Guildhall School of Music and Drama og har optrådt med forskellige ensembler, bl.a. Doric String Quartet. Hans optrædener er kendt for deres klarhed og indsigtsfulde fortolkninger.

Den britisk-finske bratschist Michel Camille bringer et væld af erfaringer og en raffineret sans for musikalitet til sine optrædener. Som både solist og kammermusiker har han optrådt på store festivaler rundt om i verden. Hans spil er kendetegnet ved sin varme og lyriske kvalitet.

Hélène Clément, som også er fransk bratschist, er kendt for sin rige tone og udtryksfulde frasering. Hun har optrådt med førende orkestre og kammergrupper og er medlem af Doric String Quartet. Hélènes tilgang til musikken er både følsom og kraftfuld, hvilket gør hende til en efterspurgt kunstner.

Den catalanske cellist Pau Codina er anerkendt for sin robuste teknik og engagerende tilstedeværelse på scenen. Pau er uddannet fra Yehudi Menuhin School og Guildhall School of Music and Drama og har optrådt som solist og kammermusiker i hele Europa. Hans spil er præget af en dyb forbindelse til musikken og en overbevisende sans for fortælling.

Den amerikanske cellist Eddie Pogossian er et spirende talent, der er kendt for sine levende optrædener og tekniske evner. Han har vundet flere prestigefyldte konkurrencer og har optrådt på anerkendte festivaler. Eddies musikalitet er kendetegnet ved sin intensitet og kommunikative kraft.

Koncerten "Ravel. Les Apaches" på Klassisk Sommer Festival er en fejring af musikalsk innovation og kunstnerisk samarbejde. Programmet med værker af Mozart, Ravel og Korngold byder på et rigt tæppe af følelser og stilarter, der bringes til live af et stjernespækket ensemble af musikere. Denne begivenhed tegner til at blive et af festivalens højdepunkter og give publikum en uforglemmelig aften med kammermusik, når den er bedst.

Maria Wloszczowska, Pablo Hernán Benedí, Tim Crawford - violin, Michel Camille, Hélène Clément - Viola, Pau Codina, Eddie Pogossian - cello

Wolfgang Amadeus Mozart: Strygekvintet nr. 4 i g-mol, K. 516
I. Allegro
II. Menuetto: Allegretto
III. Adagio ma non troppo
IV. Adagio - Allegro

Maurice Ravel: Sonate for violin og cello
I. Allegro
II. Meget stærk
III. Fastetiden
IV. Vif, avec entrain

Erich Wolfgang Korngold: Sekstet for strygere i D-dur, op. 10
I. Moderato
II. Adagio
III. Intermezzo: Allegro molto
IV. Finale: Allegro

da_DKDansk