Spring til hovedindhold
Måneskinstur

Måneskinstur

Nordby Kirke, Fanø. Onsdag den 7. august 2024 kl. 19.30

ENKELTBILLETTER All-inclusive festivalbillet KR. 700,-

Beethoven: Klavertrio, op. 70 "Ghost"

Gustav Mahler: Klaverkvartet i a-mol

Schönberg: Verklärte Nacht (Forvandlet nat), klavertrioversion, oprindeligt for strygersextet

Måneskinstur 
Kom med til en magisk musikalsk aften onsdag den 7. august 2024 kl. 19.30 i Nordby Kirke på Fanø til koncerten "A Moonlit Walk". Denne fortryllende begivenhed vil være et højdepunkt i Klassisk Sommer Festival med den verdenskendte Fortuny Piano Trio. Trioen, der består af Marc Heredia på klaver, Joel Bardolet på violin og Pau Codina på cello, får følgeskab af den talentfulde bratschist Michel Camille.
Programmet omfatter et fængslende udvalg af stykker af Beethoven, Mahler og Schönberg, som hver især lover at tage publikum med på en dybtgående musikalsk rejse.
Beethoven: Klavertrio, op. 70 "Ghost"
I. Allegro vivace e con brio
II. Largo assai ed espressivo
III. Presto
Beethovens "Ghost"-trio fik sit kælenavn på grund af den uhyggelige og spøgelsesagtige kvalitet af dens anden sats, "Largo assai ed espressivo". Denne sats fremkalder en hjemsøgende atmosfære, der minder om de overnaturlige scener fra Shakespeares "Macbeth". Stykket åbner med en livlig "Allegro vivace e con brio", som viser Beethovens mesterlige samspil mellem klaver, violin og cello. Finalen, "Presto", bringer trioen til en temperamentsfuld og energisk afslutning.
Gustav Mahler: Klaverkvartet i a-mol Mahlers klaverkvartet i a-mol er en sjælden perle i kammermusikrepertoiret. Som Mahlers eneste overlevende stykke kammermusik giver den et indblik i hans tidlige kompositionsstil og foregriber den følelsesmæssige dybde og kompleksitet i hans senere symfoniske værker. Den enkelte sats er rig på romantisk udtryk og indviklede teksturer, hvilket gør det til et gribende og indadvendt stykke.Schönberg: Verklärte Nacht (Forvandlet nat). Klavertrioens version af Schönbergs "Verklärte Nacht" er en kraftfuld og stemningsfuld komposition baseret på Richard Dehmels digt af samme navn. Det blev oprindeligt komponeret til strygersextet, men er blevet transskriberet til forskellige ensembler, herunder klavertrioversionen, som opføres ved denne koncert. Stykket fortæller en historie om personlig forvandling og forløsning, udtrykt gennem Schönbergs frodige harmonier og innovative brug af kromatik. Musikken indfanger digtets følelsesmæssige intensitet og fører lytteren gennem en rejse af fortvivlelse, åbenbaring og i sidste ende transfiguration.
Marc Heredia, en berømt pianist, er kendt for sin tekniske dygtighed og sine udtryksfulde fortolkninger. Heredia er uddannet på nogle af de mest prestigefyldte institutioner og har optrådt i hele Europa og Nordamerika. Hans dybe forståelse af det klassiske repertoire og hans evne til at få de nuancerede følelser frem i hvert stykke gør ham til en efterspurgt udøver i kammermusikverdenen.
Joel Bardolet  er en violinist med et ekstraordinært talent, anerkendt for sine virtuose færdigheder og musikalske følsomhed. Bardolets præstationer er kendetegnet ved deres klarhed og følelsesmæssige dybde, kvaliteter, der har givet ham udmærkelser i internationale konkurrencer. Hans samarbejde med andre musikere i Fortuny Piano Trio er blevet rost for sin samhørighed og fortolkningsmæssige indsigt.
Pau Codina Cellisten tilfører ensemblet en rig og klangfuld tone, og hans optrædener er gennemsyret af både kraft og lyrik. Codinas dynamiske spillestil og hans evne til at blande sig problemfrit med sine medmusikere har gjort ham til et nøglemedlem af Fortuny Piano Trio. Hans bidrag til trioens optrædener er en integreret del af deres fængslende lyd.

Michel Camille bratschisten, der slutter sig til trioen i Mahlers klaverkvartet, er kendt for sit lidenskabelige og velartikulerede spil. Camilles alsidighed som musiker giver ham mulighed for at krydse en bred vifte af stilarter og perioder, hvilket gør ham til en ideel samarbejdspartner til dette program. Hans tilføjelse til ensemblet til denne koncert giver et ekstra lag af dybde og farve til forestillingen.

At deltage i "A Moonlit Walk" tegner til at blive en uforglemmelig oplevelse. Omgivelserne i Nordby Kirke på den maleriske ø Fanø giver en intim og fredfyldt atmosfære, som passer perfekt til programmets kontemplative og ekspressive karakter. Kirkens akustik vil forstærke de rige teksturer og det indviklede samspil mellem instrumenterne, så publikum kan fordybe sig fuldt ud i musikken.

Koncerten er mere end bare en optræden; det er en udforskning af den menneskelige ånd gennem musikkens transformerende kraft. Hvert stykke på programmet inviterer lytteren til at opleve en rejse, hvad enten det er de hjemsøgende ekkoer i Beethovens "Ghost"-trio, de romantiske længsler i Mahlers klaverkvartet eller det dybe følelsesmæssige landskab i Schönbergs "Transfigured Night".
"A Moonlit Walk" er en fejring af den klassiske musiks evne til at formidle dybe følelsesmæssige sandheder og til at forbinde os med vores egne indre verdener. Fortuny Piano Trio lover med deres enestående kunstneriske evner og lidenskabelige optræden at levere en aften med musik, der vil blive hængende i publikums hjerter og sind, længe efter at den sidste tone har lydt. Gå ikke glip af denne unikke mulighed for at opleve magien ved levende kammermusik i fortryllende omgivelser.
da_DKDansk