Spring til hovedindhold

Maja Horvat

Maja Horvat

Maja Horvat, violin

Maja Horvat formidler musikkens åndelige kraft gennem sine optrædener og tilbyder glæde og trøst, som gør det muligt for hendes publikum at udvikle deres egen unikke og meningsfulde forbindelse med kunsten. Hun udforsker den fulde vifte af magi og alsidighed, som violinen er i stand til, gennem sit arbejde som solist, kammermusiker og i samarbejde med ensembler, orkestre og komponister over hele verden.

Mens Maja Horvat konstant udforsker mesterværker fra alle epoker, er hendes sande passion at give moderne værker en god start på livet og finde ny resonans i mindre kendte perler fra det 20. århundredes repertoire.

Maja Horvat debuterede i Wigmore Hall i 2021 som førsteviolinist i Brompton Quartet, som hun er medstifter af, og som hun ofte opfører verdenspremierer med. De vandt St. Martin-in-the-Fields Chamber Music Competition og har samarbejdet med pladeproduceren Andrew Keener og mange nulevende komponister.

Hun har optrådt med nogle af verdens mest fremtrædende kammermusikere, bl.a. Sir Andras Schiff, Tabea Zimmerman, Christian Tetzlaff, Vladimir Mendelssohn og David Cohen.

I 2019 blev Maja Horvat tildelt Royal Philharmonic Society's Emily Anderson Prize for en fremragende violinist. Hun er Tillett Debut Scheme Artist. Hun har optrådt som solist med orkestre som Slovenian Philharmonic Orchestra og Chamber Orchestra, National Polish Radio Symphony Orchestra, Chamber Orchestra Mladi Solisti og Mendelssohn Chamber Orchestra. Hun har optrådt på festivaler som Tartini Festival, Stift International Music Festival, ChamberJam Düsseldorf og Festival Ljubljana. Blandt andre udmærkelser,

Maja Horvat har vundet Temsig Slovenian National Competition og International Tartini Competition; hun blev tildelt den særlige Szymanowski-pris ved den første Karol Szymanowski International Music Competition. Maja er også et aktivt orkestermedlem. Hun har optrådt som koncertmester i Royal College of Musics filharmoniske og symfoniske orkester, Fidelio Symphony Orchestra og Echo Ensemble. Hun har spillet med Symphonisches Orchester der Jeunesse Leibnitz, Ljubljana International Orchestra og symfoniorkestret ved konservatoriet for musik og ballet i Ljubljana.

Det var omkring treårsalderen, at Maja Horvat følte sig sikker på, at hun ville vie sit liv til at spille violin. Hun begyndte endelig at lære det som syv-årig. Hendes første lærer var Bojan Ristić på musikskolen i Jesenice i Slovenien, hvor hun senere studerede med Blanka Piotrovska. Mens hun stadig gik i Jesenice, optrådte Maja som solist på spillesteder i hele Slovenien samt i Østrig, Tyskland, Kroatien, Italien og Tjekkiet.

I 2015 dimitterede hun fra konservatoriet for musik og ballet i Ljubljana, hvor hun lærte af Volodja Balžalorsky. Som Victor and Lillian Hochhauser Scholar ved RCM i London studerede Maja Horvat med Daniel Rowland og Leonid Kerbel, mens hun deltog i masterclasses med internationalt anerkendte kunstnere som Maxim Vengerov, Nicola Benedetti, Ivry Gitlis, Saewon Suh, Anton Martynov, Vasilij Meljnikov, Igor Ozim og Wonji Kim Ozim. I juni 2022 afsluttede hun sine Artist Diploma-studier på RCM under ledelse af Alina Ibragimova.

da_DKDansk