Spring til hovedindhold

Alexi Kenney

Alexi Kenney

Alexi Kenney, violin

Violinist Alexi Kenney skaber en karriere, der trodser kategorisering, ved at følge sine interesser, sin intuition og sit hjerte.

Han er lige så hjemmevant med at skabe eksperimentelle programmer og bestille nye værker, spille solo med store orkestre over hele verden og samarbejde med nogle af vor tids mest berømte musikere. Alexi Kenney har modtaget et Avery Fisher Career Grant og en Borletti-Buitoni Trust Award.

Højdepunkterne i Alexi Kenneys sæson 2023/24 er, at han optræder som solist med Dallas, Pittsburgh og Milwaukee Symphony, leder et program, han selv har skabt, med New Century Chamber Orchestra og debuterer med en ny udgave af sit projekt Shifting Ground på Baryshnikov Arts Center og Ojai Festival i samarbejde med new media- og videokunstneren Xuan.

Shifting Ground blander skelsættende værker for soloviolin af J.S. Bach med stykker af Matthew Burtner, Mario Davidovsky, Nicola Matteis, Kaija Saariaho, Paul Wiancko og Du Yun samt nye bestillingsværker af komponisterne Salina Fisher og Angélica Negrón.

I de seneste sæsoner har Alexi Kenney været solist med Cleveland Orchestra, San Francisco Symphony, l'Orchestre de la Suisse Romande, Detroit Symphony, Rochester Philharmonic, Indianapolis Symphony, Gulbenkian Orchestra, St. Paul Chamber Orchestra, Oregon Symphony, Louisville Orchestra og l'Orchestre de Chambre de Lausanne samt i en play-conduct-rolle som gæstedirigent for Mahler Chamber Orchestra.

Han har spillet recitals i Wigmore Hall, på Carnegie Halls 'Distinctive Debuts'-serie, Lincoln Centers Mostly Mozart Festival, Philadelphia Chamber Music Society, 92nd Street Y, Mecklenberg-Vorpommern Festival og Isabella Stewart Gardner Museum. Alexi er vinder af Concert Artists Guild Competition 2013 og vinder af Menuhin Competition 2012, og han er blevet portrætteret af Musical America, Strings Magazine og The New York Times og har skrevet for The Strad.

Kammermusik er fortsat en stor del af Alexi Kenneys liv, og han optræder regelmæssigt på festivaler som Caramoor, ChamberFest Cleveland, Chamber Music Northwest, Kronberg, La Jolla, Ojai, Marlboro, Music@Menlo, Ravinia, Seattle og Spoleto. Han er en af grundlæggerne af Owl - en omvendt kvartet, der blev kaldt en "drømmegruppe" af New York Times - sammen med bratschisten Ayane Kozasa, cellisten Gabe Cabezas og cellisten og komponisten Paul Wiancko. Alexi er også alumne fra Bowers-programmet (tidligere CMS 2) ved Chamber Music Society of Lincoln Center.

Alexi er født i Palo Alto i Californien i 1994 og er uddannet fra New England Conservatory i Boston, hvor han fik et Artist Diploma som elev af Miriam Fried og Donald Weilerstein. Tidligere mentorer i Bay Area omfatter Wei He, Jenny Rudin og Natasha Fong. Han spiller på en violin lavet i London af Stefan-Peter Greiner i 2009 og en bue af François-Nicolas Voirin.

Uden for musikken nyder Alexi hojichaHan elsker at lave mad, modernistisk design og arkitektur, bage til venner (især denne skovhuggerkage) og gå kilometerlange ture i den by, han befinder sig i, mens han lytter til podcasts og Bach på repeat.

da_DKDansk