Skip to main content

Alle koncerter

Kristoffer Hyldig, klaver

KRISTOFFER7 2Kristoffer Nyholm Hyldig, en talentfuld musiker fra Danmark, tryllebandt publikum med sin debutkoncert på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2010. Under ledelse af professor Niklas Sivelöv og Tove Lønskov fremviste han sine bemærkelsesværdige evner og efterlod et varigt indtryk. Siden da er Hyldig blevet en fremtrædende figur på den danske musikscene, hvor han begejstrer lyttere som solist, kammermusiker og akkompagnatør ved forskellige musikforeninger og festivaler.

Hans musikalske udfoldelser har ført ham ud over Danmarks grænser, hvor han har optrådt på anerkendte spillesteder i hele Europa og endda i Carnegie Hall i New York. I samarbejde med orkestre ledet af anerkendte dirigenter som Michael Schønwandt, Jean Thorel og Michael Boder har Hyldig fortryllet publikum med sine klaverfærdigheder. Blandt hans indspillede værker er Messiaens komplette sange for sopran og klaver, udgivet af Naxos.

Hyldigs dybe forståelse for Messiaens kompositioner har fået ham til at opføre komplicerede klaverværker som "Vingt regards sur l'Enfant-Jésus" og den storslåede "Turangalîla-Symphonie" med Det Kongelige Kapel. Hans fortolkninger har høstet anmelderroser og styrket hans ry som en mesterlig pianist.

Kristoffer Nyholm Hyldig er anerkendt for sit exceptionelle talent og har modtaget adskillige anerkendelser gennem sin karriere. Blandt dem er juryens specialpris i EU's klaverkonkurrence i 2009, Jakob Gades Legat, Léonie Sonnings Musikfonds Legat og de danske musikkritikeres nylige pris. Hyldigs musikalske bidrag rækker desuden ud over koncertsalen. Han har været involveret i Zentropa-producerede film, hvor han har udlånt sin musikalske ekspertise til både soundtracks og optrædener på skærmen. Derudover er hans indspilninger blevet brugt i skuespil på Det Kongelige Teater i København, hvilket yderligere viser hans alsidighed som kunstner.

Haraldsgade 60
6700 Esbjerg,
Danmark

Ledelse

TO TOP

© 2016 – ESBJERG INTERNATIONAL CHAMBER MUSIC FESTIVAL