Spring til hovedindhold

Kristoffer Nyholm Hyldig

klaverKristoffer Nyholm Hyldig, klaver

Kristoffer Nyholm Hyldig er en fremtrædende dansk pianist fra Bornholm, der er kendt for sine fortolkninger af den franske komponist Olivier Messiaens soloklaverværker. Han dimitterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2010, hvor han studerede hos professor Niklas Sivelöv og Tove Lønskov. Hans kammermusikdebut kom i 2016 med Trio Nord.

Som solist har Hyldig optrådt med prominente orkestre, herunder Aalborg Symfoniorkester, CPH Phil og Det Kongelige Kapel. Han optræder ofte i musikforeninger og på festivaler, både i Danmark og internationalt. Hans internationale optrædener omfatter koncerter i Italien, Tyskland, Polen, England, Kina og USA med bemærkelsesværdige koncerter i Carnegie Hall i New York.

Siden 2006 har Hyldig udgivet adskillige indspilninger med lieder, kammermusik og soloværker af komponister som Debussy, Ravel, Messiaen, Bent Sørensen og Hindemith. Han er aktivt involveret i forskellige kammermusiksamarbejder, herunder Messiaen Quartet Copenhagen og et lieder-partnerskab med den internationalt anerkendte Wagner-sopran Brit-Tone Müllertz.

Hyldig har modtaget flere prestigefyldte priser, bl.a. juryens specialpris ved EU Piano Competition i 2009, Jakob Gades Legat, Léonie Sonnings Stipendium og Danske Musikkritikeres Kunstnerpris.

Derudover er han en del af Bruun Hyldig Duo med mezzosopranen Hetna Regitze Bruun. Siden 2006 har duoen specialiseret sig i det 20. århundredes repertoire, især Messiaens vokalmusik. De har optrådt i Danmark, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien og USA og har høstet stor anerkendelse for deres indspilninger, herunder Naxos-udgivelsen af Messiaens "Harawi" og andre værker af danske komponister.

Kristoffer Hyldig er fortsat en markant skikkelse på den danske musikscene, kendt for sin tekniske dygtighed, ekspressive dybde og dedikation til moderne og klassisk repertoire.

da_DKDansk