Spring til hovedindhold

En hjertelig velkomst til festivalen!

Esbjerg Internationale Kammermusikfestival, et initiativ på 24. år, har inviteret gæstemusikere fra hele verden til dette internationale fællesskab af kunstnere, der samarbejder i nye konstellationer og danner nye relationer. Som i alle de foregående år er vi særligt beærede over, at musikerne fra Esbjerg Ensemble også i år samarbejder om 10 koncerter fra den 6. til den 28. august.

Koncerter med klassisk musik vil blive opført på den idylliske ø Fanø i Nordby og Sønderhos smukke landkirker, som har mange maleriske sejlskibe hængende fra lofterne, der hentyder til Fanø i det 17. århundrede, hvor det var hjemhavn for 160 skibe. Vor Frelsers Kirke, Esbjergs centrale kirke i samarbejde med Esbjerg Citys årlige, populære festuge. Hjerting Kirke, 10 km nord for Esbjerg, som er en moderne arkitektonisk perle, og endelig flere forestillinger i Det Danske Musikkonservatoriums koncertsal, en historisk bygning og en blanding af jugend og klassicistisk stil, som man finder i wienerarkitekturen, og fantastisk arkitektur for et tidligere kraftværk. Det, der gør salen til en af de bedste i Europa til at opleve kammermusik, er dens ekstraordinære akustik. Dette års finalekoncerter vil blive transmitteret af Danmarks Radio.

Esbjerg Internationale Kammermusikfestival har siden starten i 1999 været helt afhængig af donationer for at kunne overleve. På trods af de mest udfordrende omstændigheder i 2020 afholdt EICMF 15 forestillinger i august på forskellige spillesteder i Esbjerg, Fanø og Ribe, hvilket viser festivalens enorme værdi for regionen. Dette er blevet bevist gennem utallige udsendelser på Danmarks Radio, samarbejde med tysk radio og populariteten af EICMF's Youtube-kanal, der har samlet mange millioner hits.

Michel Camille, kunstnerisk leder

da_DKDansk